Рецепт Піца «Primavera» фото

Піца «Primavera»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Овочі , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Піца
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Picca"Примавера" родом із сонячної Італії, головні її інгредієнти - різнокольорові овочі, які надають цій піці весняний настрій, бо весна - це і є"Прімавера" на італійській мові.

Опис приготування:

У рецепті наведено приблизний список продуктів, він може бути змінений за бажанням будь-якої господині, головне, підійти творчо і з любов'ю. Готуйте на здоров'я!

  • Борошно пшеничне - 8 Ст. Ложок
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 5 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукровий пісок - 0, 5 чайних ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки(1 ст. L. - в тісто, 1 ст. L. - для сбризгіванія)
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Брюссельська капуста - 5 штук
  • Брокколі - 5 штук
  • Кабачок - 3 часточки
  • Помідори черрі - 5 штук
  • Печериці - 5 штук (невеликі)
  • Томатний соус - 150 грам(passata)
  • Моцарелла - 80 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Базилік сухий - 10 грам
  • Петрушка - 10 грам (або базилік)
Picca
Підготуйте всі інгредієнти.
Picca
У миску налийте воду, всипте сіль і зовсім небагато цукрового піску для збалансованості смаку.
Picca
Влийте одну столову ложку оливкової олії, додайте пресовані дріжджі. Перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися.
Picca
Всипте борошно.
Picca
Замісити тісто, потім накрийте серветкою або харчовою плівкою і залиште для бродіння на 2-3 годину. В процесі бродіння зробіть кілька разів обминання за методом"розтягнути і скласти" .
Picca
Вибродівшєє тісто виглядає пишним і повітряним.
Picca
Посипте борошном робочу поверхню столу і викладіть тісто.
Picca
Розкачайте тісто в пласт, перенесіть на деко, застелений пекарської папером, зробіть невеликі бортики.
Picca
Змастіть тісто томатним соусом або Пассат.
Picca
Посипте зверху тертою моцарелою. Якщо моцарелла м'яка, її можна просто поламати на шматочки.
Picca
Викладіть нарізані на половинки помідори черрі.
Picca
Додайте порізані пластинками печериці.
Picca
Викладіть порізану часточками брюссельську капусту.
Picca
Розберіть на суцвіття капусту брокколі і теж викладіть зверху на піцу.
Picca
Візьміть по одній часточці жовтого і червоного болгарського перцю.
Picca
Поріжте болгарський перець смужками.
Picca
Викладіть болгарський перець на начинку.
Picca
Візьміть кілька кружалець кабачків, можна мариновані.
Picca
Мариновані кабачки поріжте невеликими кубиками, вони додають пікантності.
Picca
Викладіть кубики маринованих кабачків на піцу.
Picca
Посипте зверху сухим базиліком або орегано.
Picca
Пармезан натріть на дрібній тертці.
Picca
Щедро посипте піцу пармезаном.
Picca
Збризніть оливковим маслом і відправте в розігріту духовку.
Picca
Піца випікається при максимальній температурі (250 градусів) протягом 10 хвилин і 15 хвилин при температурі 150 градусів. Готову піцу прикрасьте петрушкою або листочками свіжого базиліку.
Picca
При бажанні, до вегетаріанської піци можна додати шматочки бекону або пепероні і насолоджуватися. Смачного!

Схожі рецепти