Піца «Primavera»
(покроковий рецепт з фото)
Picca "примавера" родом із сонячної Італії, головні її інгредієнти - різнокольорові овочі, які надають цій піці весняний настрій, бо весна - це і є "прімавера" на італійській мові.
У рецепті наведено приблизний список продуктів, він може бути змінений за бажанням будь-якої господині, головне, підійти творчо і з любов'ю. Готуйте на здоров'я!
- Борошно пшеничне - 8 Ст. Ложок
- Вода - 150 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 5 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки(1 ст. L. - в тісто, 1 ст. L. - для сбризгіванія)
- Перець болгарський - 1 штука
- Брюссельська капуста - 5 штук
- Брокколі - 5 штук
- Кабачок - 3 часточки
- Помідори черрі - 5 штук
- Печериці - 5 штук (невеликі)
- Томатний соус - 150 грам(passata)
- Моцарелла - 80 грам
- Пармезан - 50 грам
- Базилік сухий - 10 грам
- Петрушка - 10 грам (або базилік)
Підготуйте всі інгредієнти.
У миску налийте воду, всипте сіль і зовсім небагато цукрового піску для збалансованості смаку.
Влийте одну столову ложку оливкової олії, додайте пресовані дріжджі. Перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися.
Всипте борошно.
Замісити тісто, потім накрийте серветкою або харчовою плівкою і залиште для бродіння на 2-3 годину. В процесі бродіння зробіть кілька разів обминання за методом "розтягнути і скласти" .
Вибродівшєє тісто виглядає пишним і повітряним.
Посипте борошном робочу поверхню столу і викладіть тісто.
Розкачайте тісто в пласт, перенесіть на деко, застелений пекарської папером, зробіть невеликі бортики.
Змастіть тісто томатним соусом або Пассат.
Посипте зверху тертою моцарелою. Якщо моцарелла м'яка, її можна просто поламати на шматочки.
Викладіть нарізані на половинки помідори черрі.
Додайте порізані пластинками печериці.
Викладіть порізану часточками брюссельську капусту.
Розберіть на суцвіття капусту брокколі і теж викладіть зверху на піцу.
Візьміть по одній часточці жовтого і червоного болгарського перцю.
Поріжте болгарський перець смужками.
Викладіть болгарський перець на начинку.
Візьміть кілька кружалець кабачків, можна мариновані.
Мариновані кабачки поріжте невеликими кубиками, вони додають пікантності.
Викладіть кубики маринованих кабачків на піцу.
Посипте зверху сухим базиліком або орегано.
Пармезан натріть на дрібній тертці.
Щедро посипте піцу пармезаном.
Збризніть оливковим маслом і відправте в розігріту духовку.
Піца випікається при максимальній температурі (250 градусів) протягом 10 хвилин і 15 хвилин при температурі 150 градусів. Готову піцу прикрасьте петрушкою або листочками свіжого базиліку.
При бажанні, до вегетаріанської піци можна додати шматочки бекону або пепероні і насолоджуватися. Смачного!