«Primavera» макаронні вироби
(покроковий рецепт з фото)
Весняна паста "прімавера" - дуже смачна страва з першої весняної зеленню. І я вам розповім, як приготувати "прімавера", пасту з ароматним соусом "песто" і пікантним сиром "пармезан" .
Соус песто з зеленого горошку виходить густим і надає готовому страві особливого смаку. Паста з першими зеленими овочами корисна і смачна, раджу обов'язково її приготувати, не пошкодуєте! Ще один плюс в тому, що готується це гаряче блюдо швидко.
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Стебла спаржі - 10 штук
- Цибуля зелена - 4 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Пармезан тертий - За смаком
- Листя базиліка - За смаком
1
Всі овочі почистіть і промийте під холодною проточною водою. Зелену цибулю наріжте дрібно, спаржу - на зручні шматочки, часник подрібніть.
2
Зваріть макарони до стану «аль-денте» за інструкцією на упаковці. Злийте воду і відставте макарони поки в сторону.
3
Для песто з зеленого горошку: в чашу блендера покладіть свіжий горошок, листя базиліка, ядра мигдалю і влийте лимонний сік.
4
Обробіть суміш до однорідності в режимі «Пульс». Повільно додавайте оливкове масло, поки песто не стане гладким, вершковим по консистенції. Приправте сіллю і перцем за смаком.
5
Нагрійте оливкову олію в середній сковороді. Коли масло почне шипіти, додайте часник і обсмажуйте 1-2 хвилини, поки часник не стане м'яким.
6
Додайте в сковороду свіжий горошок, спаржу і готуйте 1-2 хвилини, поки овочі не стануть пом'якшуватися, але як і раніше збережуть свій яскравий колір.
7
Додайте зелену цибулю, всі овочі перемішайте, приправте сіллю і перцем за смаком.
8
Перемішайте овочеву суміш з макаронами, посипавши тертим пармезаном і дрібно нарізаними листочками базиліку. Подайте пасту «Прімавера» теплою.