Макаронні вироби «Алла горілка»
(покроковий рецепт з фото)
Завдання було таке - знайти цікаве блюдо для романтичної недільного вечора, да таке, щоб не довелося тягнутися в маркет за екзотичними інгредієнтами. Уявляю блюдо паста "алла горілка"!
Горілка яскравіше розкриває смак помідорів і на відміну від вина не вносить додаткові смаки. Паста "алла горілка" - італійська страва з російським акцентом, яке порадує ваших гостей. Дам єдина порада - готуйте більше! Тому як гості обов'язково будуть вимагати добавки! Смачного!
- Макаронні вироби - 500 грам
- Горілка - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Томатна паста - 300-400 мілілітрів
- Вершки - 250 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Твердий сир - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
1. Дрібно наріжте цибулю і часник, тим часом відваріть пасту за інструкцією, зазначеної на упаковці.
2. На сковороді розігрійте два види олії. Після чого обсмажити цибулю і часник протягом 2 хвилин.
3. До обсмаженою овочам додайте горілку і випарюйте її 3 хвилини, постійно помішуючи. Потім додайте в соус томатну пасту і перемішайте.
4. Зменшіть вогонь, додайте вершки, сіль і перець за смаком. Продовжуйте готувати на повільному вогні, не забуваючи постійно помішувати. Слідкуйте, щоб вершки НЕ перегрілися і не почали згортатися.
5. Тим часом відварену пасту злийте, залишивши стакан води, в якій вона варилася. Пасту відправте до соусу і перемішайте. Якщо ж ваш соус вийшов дуже густим, при необхідності розбавте його тою водою, яку зарезервували з варіння пасти.
6. Перед подачею посипте пасту тертим сиром.