Макаронні вироби «Болоньєзе» (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Соус до пасти "болоньєзе" багатьом знайомий. А я покажу вам, як приготувати пасту "болоньєзе" (майстер клас). Ви побачите весь процес приготування м'ясного соусу і макаронів до нього від початку до кінця.
Готувати таке блюдо досить просто. Потрібно тільки вибрати соковиті свіжі овочі і приготувати на основі фаршу м'ясної соус. А відварити макарони - простіше простого. Я вибрала фарш з двох видів м'яса, але ви цілком можете обійтися тільки яловичиною, наприклад.
- Спагеті - 400 грам
- Бекон - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Бульйон м'ясний - 250 мілілітрів
- Вино червоне сухе - 250 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Фарш м'ясний - 700 грам (у мене змішаний фарш (свинина + яловичина))
- Куряче філе - 400 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Селера - 250 грам (пагони)
- Сир твердий - 150 грам
На рослинному маслі розтопіть нарезенний копчений бекон. Коли він трохи витопиться, додайте в сковороду нарізану цибулю.
Подрібніть селера і болгарський перець. Я використовую заготовлену заморожену суміш перцю і селери. Якщо якийсь з овочів вам не до смаку, просто не використовуйте його.
Коли фарш змінить колір, влийте в сковороду сухе червоне вино.
Гасіть м'ясної соус до моменту, коли всі компоненти соусу стануть м'якими, а сама підлива придбає потрібну консистенцію. Настійно рекомендую додати ложку цукру в соус, адже томатна паста і вино досить кислі. Додайте спецій до смаку. Я використовувала сіль, чорний мелений перець, коріандр і сушений базилік.
Відварну пасту (без води) викладіть в сковороду і перемішайте.
Відварну пасту (без води) викладіть в сковороду і перемішайте.