Макаронні вироби «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва може прикрасити будь-який стіл, як святковий, так і повсякденний. А для романтичної вечері - взагалі ідеальний варіант. Ділюся шикарним рецептом, як приготувати пасту "болоньєзе" .
Рецепт класичний, без будь-яких змін, але від цього він тільки виграє, так як є простим і смачним! Найскладніше - це дочекатися, коли приготується м'ясної соус, щоб швидше сісти їсти пасту. Не раджу замінювати консервовані томати свіжими, так як це буде зовсім інший соус.
- Спагеті - 500 грам
- Консервовані томати - 2 штуки (банки по 400 г)
- В'ялені помідори - 200-250 грам
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Червоне вино - 200 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Розмарин свіжий - 2 штуки
- Бекон - 6 скибочок
- Пармезан - 50 грам
1
Подрібніть цибулю, часник, розмарин, дрібно наріжте бекон.
2
На невеликій кількості оливкової олії підсмажте бекон, потім відправте до нього розмарин, цибуля і часник. Готуйте протягом 5 хвилин, помішуйте.
3
Додайте фарш і злегка підсмажте до коричневого кольору. Потім влийте вино, перемішайте і залиште гаситися на 5 хвилин.
4
Консервовані у власному соку томати додайте до говяжьему фаршу, перемішайте. В'ялені помідори перебейте блендером і теж відправте на сковороду.
5
Перекладіть соус в жароміцний посуд і відправте на годину в духовку, розігріту до 180 градусів. Через півгодини перемішайте соус, додайте трохи води, якщо він занадто густий.
6
Тим часом підсоленій воді відваріть спагетті. Викладіть макарони на Блюда, додайте соус "болоньєзе" і тертий пармезан.