Брокколі в паніровці
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування брокколі в паніровці збагатить ваше меню ще одним легким і смачним овочевим гарніром. З кунжутом і соєвим соусом - це просто чарівно! :)
Рецепт брокколі в паніровці мало чим відрізняється від загальної технології приготування смажених в паніровці овочів. Однак брокколі настільки ніжна, що я вважаю за краще використовувати не просто панірувальні сухарі (скоринка з них виходить грубуватою), а в суміші з борошном, найкраще - грубого помелу, але можна і звичайну манку використовувати.
В іншому, приготування брокколі в паніровці не повинно доставити вам ніяких труднощів, тим більше, що всі дії проілюстровані покроковими фото:).
- Брокколі - 1 кілограм
- Яйця - 3-4 штук
- Борошно грубого помелу або манка - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 50 грам (найкраще домашнього виготовлення)
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Часник - 1-2 зубчиків
Броколі розділити на суцвіття і ретельно вимити проточною водою.
Відварити 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді.
Відкинути на друшляк, обполоснути холодною водою і дати стекти зайвої рідини - це займе хвилин 10-15.
Тим часом підготувати яйця (добре збити виделкою або вінчиком), борошно і панірувальні сухарі.
Додати в яйця сіль, перець і мускатний горіх. Ще раз збити.
У глибоку сковороду або сотейник налити масло і кинути часник. Обсмажити його буквально 1 хвилину і вийняти.
Кожне суцвіття занурити в яйця, потім в суміш з борошна і панірувальних сухарів. Повторити процедуру ще раз.
Обсмажувати брокколі в киплячій олії до утворення рум'яної скоринки.
Вийняти на друшляк або серветку, щоб позбутися від зайвого жиру.
Обсмажувати брокколі в киплячій олії до утворення рум'яної скоринки.
Вийняти на друшляк або серветку, щоб позбутися від зайвого жиру.
Готову страву за бажанням посипати кунжутом.
Подавати з соєвим або будь-яким іншим соусом.
Подавати з соєвим або будь-яким іншим соусом.