Рецепт Суп на копчених реберцях фото

Суп на копчених реберцях
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Бобові, Реберця
Дієтичне харчування
На обід
Супи

Чим же сьогодні побалувати своїх домочадців? Пригадується мені один рецепт, як приготувати суп на копчених реберцях, який дуже часто виручає. Він виходить наваристим, смачним і поживним.

Копчені реберця дуже часто використовують для приготування перших страв (супів, борщів, солянок). Як на мене, то найкраще вони поєднуються саме з горохом (сочевицею). Такий суп виходить наваристим, ситним і дуже смачним. Його подають гарячим, із зеленню і сметаною.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Морквина - 2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Крем - За смаком
  • Горох - 200 грам
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Копчені ребра - 0, 6 кілограма
  • Цибулина - 1 штука
  • Зелень - За смаком
суп на копчених реберцях - фото крок 1
1. Чищу часник і цибулину, потім кладу їх в каструлю, туди ж відправляю копчені реберця. Заливаю все водою, відправляю каструлю на вогонь, варю після закипання 20 хвилин.
суп на копчених реберцях - фото крок 2
2. Очищаю картоплю і моркву, мою овочі, нарізаю їх невеликими кубиками (морква дрібніше, ніж картоплю).
суп на копчених реберцях - фото крок 3
3. З киплячого бульйону дістаю реберця, цибуля і часник, відправляю в каструлю картоплю і моркву, варю 10-15 хвилин.
суп на копчених реберцях - фото крок 4
4. Попередньо горох ретельно промиваю кілька разів, щоб вода була чистою, і замочую в окропі на 1 час.
суп на копчених реберцях - фото крок 5
5. Додаю промитий горох в каструлю і варю до готовності (близько 40 хвилин).
суп на копчених реберцях - фото крок 6
6. У охололи реберцях м'ясо легко відстає від кістки, тому акуратно розбираю його на волокна.
суп на копчених реберцях - фото крок 7
7. Додаю м'ясо в киплячий бульйон, варю ще 5-7 хвилин, за смаком солю, кладу спеції, лавровий лист. Закриваю кришкою, вимикаю вогонь і наполягаю 10-15 хвилин.
суп на копчених реберцях - фото крок 8
8. Готовий суп на копчених реберцях подаю гарячим, з дрібно нарубаної зеленню і сметаною. Смачного!

Схожі рецепти