Суп на копчених реберцях
(покроковий рецепт з фото)
Чим же сьогодні побалувати своїх домочадців? Пригадується мені один рецепт, як приготувати суп на копчених реберцях, який дуже часто виручає. Він виходить наваристим, смачним і поживним.
Копчені реберця дуже часто використовують для приготування перших страв (супів, борщів, солянок). Як на мене, то найкраще вони поєднуються саме з горохом (сочевицею). Такий суп виходить наваристим, ситним і дуже смачним. Його подають гарячим, із зеленню і сметаною.
- Картопля - 1 кілограм
- Морквина - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Крем - За смаком
- Горох - 200 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль і спеції - За смаком
- Копчені ребра - 0, 6 кілограма
- Цибулина - 1 штука
- Зелень - За смаком
1. Чищу часник і цибулину, потім кладу їх в каструлю, туди ж відправляю копчені реберця. Заливаю все водою, відправляю каструлю на вогонь, варю після закипання 20 хвилин.
2. Очищаю картоплю і моркву, мою овочі, нарізаю їх невеликими кубиками (морква дрібніше, ніж картоплю).
3. З киплячого бульйону дістаю реберця, цибуля і часник, відправляю в каструлю картоплю і моркву, варю 10-15 хвилин.
4. Попередньо горох ретельно промиваю кілька разів, щоб вода була чистою, і замочую в окропі на 1 час.
5. Додаю промитий горох в каструлю і варю до готовності (близько 40 хвилин).
6. У охололи реберцях м'ясо легко відстає від кістки, тому акуратно розбираю його на волокна.
7. Додаю м'ясо в киплячий бульйон, варю ще 5-7 хвилин, за смаком солю, кладу спеції, лавровий лист. Закриваю кришкою, вимикаю вогонь і наполягаю 10-15 хвилин.
8. Готовий суп на копчених реберцях подаю гарячим, з дрібно нарубаної зеленню і сметаною. Смачного!