«Xarco» на баранячих реберцях
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно цей грузинський суп варять на яловичині, проте іноді навіть класичні канони можна порушувати, згодні? Я запропоную вам варіант, як приготувати "харчо" на баранячих реберцях.
Рецепт, як і сам процес, досить стандартний, але навіть якщо ви ніколи не варили "харчо", то навряд чи у вас виникнуть складності. Спеції найзручніше купити готовим набором, але можна зібрати їх і самостійно: хміль-сунелі, koriandr, чилі використовуйте обов'язково. До речі, зварити суп можна не тільки на плиті, але і в мультиварці.
- Баранячі ребра - 1 кілограм
- Мал - 1/2 склянки
- Цибулина - 3 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 500 грам
- Ткемалі - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (бажано купити мікс для "харчо" )
- Сіль і зелень - За смаком
- Горіхи - 1/2 склянки
- Часник - 4-7 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1
Насамперед потрібно зварити бульйон. Вимийте ребра, викладіть їх в каструлю з водою. Додайте одну цибулину (по бажанню), лавровий лист. Варіть бульйон на повільному вогні, прибираючи піну, годину 1.5-2.
2
Для приготування заправки обсмажте на олії цибулю до легкого золотистого кольору.
3
Помідори вимийте, обсушити, наріжте кубиками. Викладіть на сковороду до цибулі і смажте хвилин 5-7 на середньому вогні.
4
Бульйон процідіть і поверніть на вогонь разом з реберцями. Всипте рис, додайте сіль і варіть близько 15 хвилин.
5
На сковороду додайте томатну пасту, "ткемалі ", спеції і сіль. Ретельно перемішайте.
6
Через 5 хвилин можна знімати з вогню і викласти в каструлю.
7
Варіть ще хвилин 10.
8
Підсушіть горіхи на сухій сковороді, подрібніть, викладіть в каструлю.
9
В кінці додайте подрібнений часник, зелень і при необхідності ще сіль і спеції. Через пару хвилин зніміть з вогню і дайте настоятися 20-25 хвилин перед подачею.