Холодець з баранячих ніжок
(покроковий рецепт з фото)
Основою для цієї традиційної закуски можуть бути самі різні м'ясні делікатеси. В даному випадку хочу запропонувати вам варіант, як приготувати холодець з баранячих ніжок.
1. Насамперед підготуйте м'ясні складові - ніжки і м'якоть. Вимийте як слід і викладіть в глибоку каструлю.
2. Поставте на плиту і варіть на повільному вогні до тих пір, поки м'якоть НЕ буде відділятися від кістки.
3. Через пару годин в каструлю додайте очищену цибулю і моркву.
4. Доповніть бульйон лавровим листом і запашним перцем. Також в рецепт приготування холодцю з баранячих ніжок можна використовувати будь-які інші спеції для аромату і смаку.
5. Коли м'ясо вже повністю готове, натріть на дрібній тертці часник і викладіть в бульйон. Зніміть каструлю з вогню і залиште під закритою кришкою на 25-30 хвилин.
6. Тепер підготуйте сито і процідіть бульйон, попередньо вийнявши м'ясо і овочі.
7. Остигнули ніжки і інші м'ясні інгредієнти розберіть і викладіть на дно підготовлених форм.
8. Залийте процідженим бульйоном. При бажанні для прикраси можете використовувати тонкі скибочки моркви, зелень і т.Д. Коли холодець з баранячих ніжок в домашніх умовах трохи охолоне, форми акуратно відправте в холодильник для застигання.
- Ягняти ноги - 3 штуки
- М'ясо - 1 кілограм
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 8-10 зубчиків
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Запашний перець - 2-3 штук
2. Поставте на плиту і варіть на повільному вогні до тих пір, поки м'якоть НЕ буде відділятися від кістки.
3. Через пару годин в каструлю додайте очищену цибулю і моркву.
4. Доповніть бульйон лавровим листом і запашним перцем. Також в рецепт приготування холодцю з баранячих ніжок можна використовувати будь-які інші спеції для аромату і смаку.
5. Коли м'ясо вже повністю готове, натріть на дрібній тертці часник і викладіть в бульйон. Зніміть каструлю з вогню і залиште під закритою кришкою на 25-30 хвилин.
6. Тепер підготуйте сито і процідіть бульйон, попередньо вийнявши м'ясо і овочі.
7. Остигнули ніжки і інші м'ясні інгредієнти розберіть і викладіть на дно підготовлених форм.
8. Залийте процідженим бульйоном. При бажанні для прикраси можете використовувати тонкі скибочки моркви, зелень і т.Д. Коли холодець з баранячих ніжок в домашніх умовах трохи охолоне, форми акуратно відправте в холодильник для застигання.