Рецепт Холодець з баранячих ніжок фото

Холодець з баранячих ніжок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Рецепти без шкоди
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Холодець
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Основою для цієї традиційної закуски можуть бути самі різні м'ясні делікатеси. В даному випадку хочу запропонувати вам варіант, як приготувати холодець з баранячих ніжок.

Опис приготування:

1. Насамперед підготуйте м'ясні складові - ніжки і м'якоть. Вимийте як слід і викладіть в глибоку каструлю.

2. Поставте на плиту і варіть на повільному вогні до тих пір, поки м'якоть НЕ буде відділятися від кістки.

3. Через пару годин в каструлю додайте очищену цибулю і моркву.

4. Доповніть бульйон лавровим листом і запашним перцем. Також в рецепт приготування холодцю з баранячих ніжок можна використовувати будь-які інші спеції для аромату і смаку.

5. Коли м'ясо вже повністю готове, натріть на дрібній тертці часник і викладіть в бульйон. Зніміть каструлю з вогню і залиште під закритою кришкою на 25-30 хвилин.

6. Тепер підготуйте сито і процідіть бульйон, попередньо вийнявши м'ясо і овочі.

7. Остигнули ніжки і інші м'ясні інгредієнти розберіть і викладіть на дно підготовлених форм.

8. Залийте процідженим бульйоном. При бажанні для прикраси можете використовувати тонкі скибочки моркви, зелень і т.Д. Коли холодець з баранячих ніжок в домашніх умовах трохи охолоне, форми акуратно відправте в холодильник для застигання.


  • Ягняти ноги - 3 штуки
  • М'ясо - 1 кілограм
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 8-10 зубчиків
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Запашний перець - 2-3 штук
1. Насамперед підготуйте м'ясні складові - ніжки і м'якоть. Вимийте як слід і викладіть в глибоку каструлю.

2. Поставте на плиту і варіть на повільному вогні до тих пір, поки м'якоть НЕ буде відділятися від кістки.

3. Через пару годин в каструлю додайте очищену цибулю і моркву.

4. Доповніть бульйон лавровим листом і запашним перцем. Також в рецепт приготування холодцю з баранячих ніжок можна використовувати будь-які інші спеції для аромату і смаку.

5. Коли м'ясо вже повністю готове, натріть на дрібній тертці часник і викладіть в бульйон. Зніміть каструлю з вогню і залиште під закритою кришкою на 25-30 хвилин.

6. Тепер підготуйте сито і процідіть бульйон, попередньо вийнявши м'ясо і овочі.

7. Остигнули ніжки і інші м'ясні інгредієнти розберіть і викладіть на дно підготовлених форм.

8. Залийте процідженим бульйоном. При бажанні для прикраси можете використовувати тонкі скибочки моркви, зелень і т.Д. Коли холодець з баранячих ніжок в домашніх умовах трохи охолоне, форми акуратно відправте в холодильник для застигання.

Схожі рецепти