Холодець з яловичини і свинячих ніжок
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найпопулярніших страв на святковому столі - це холодець! розповім, як приготувати холодець із яловичини і свинячих ніжок. Доведеться витратити трохи часу, але воно того варто. Спробуйте!
Перед вами - рецепт, який розповість, кк приготувати холодець із яловичини і свинячих ніжок. Якщо дотримуватися всіх описаних вище кроків, холодець повинен вийти досить прозорим і добре тримати форму. Рекомендую подавати до столу з гірчицею або хріном. Хай щастить!
- Яловича ніжка - 1 штука
- Свиняча ніжка - 1 штука
- Яловичина - 500 грам (задня частина)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Лаврові листи - 3 штуки
- Перець горошком - 5-6 штук
- Часник рубаний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Ніжки ретельно промиваємо, шкребти ножем, якщо потрібно. Замочуємо в холодній воді на 2 годину, після чого промиваємо ще раз. Складаємо все м'ясо в каструлю, заливаємо холодною водою, кип'ятимо на повільному вогні, видаляючи піну.
Зливаємо воду. Промиваємо м'ясо і каструлю, в якій воно варилося. Знову заливаємо його водою, заливаємо на 6-7 см водою, кип'ятимо на середньому вогні. Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо цибулю і варимо 2 годину.
Витягуємо яловиче м'ясо і розбираємо його на волокна. Бульйон продовжуємо варити ще 3 години на самому мінімальному вогні.
Тепер потрібно витягти ніжки, розібрати їх на волокна і розкласти по формах. Бульйон пропустити через сито, додати лаврове листя, чорний перець, часник, сіль за смаком. Варити ще 40 хвилин. Заливаємо м'ясо киплячим бульйоном.
Повністю остудіть форми з м'ясом, після чого помістіть в холодильник для застигання на всю ніч. Вранці вас чекає готовий холодець. Смачного!