Рецепт Холодець з яловичини і свинячих ніжок фото

Холодець з яловичини і свинячих ніжок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік
Холодець
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Одне з найпопулярніших страв на святковому столі - це холодець! розповім, як приготувати холодець із яловичини і свинячих ніжок. Доведеться витратити трохи часу, але воно того варто. Спробуйте!

Опис приготування:

Перед вами - рецепт, який розповість, кк приготувати холодець із яловичини і свинячих ніжок. Якщо дотримуватися всіх описаних вище кроків, холодець повинен вийти досить прозорим і добре тримати форму. Рекомендую подавати до столу з гірчицею або хріном. Хай щастить!

  • Яловича ніжка - 1 штука
  • Свиняча ніжка - 1 штука
  • Яловичина - 500 грам (задня частина)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Лаврові листи - 3 штуки
  • Перець горошком - 5-6 штук
  • Часник рубаний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
холодець з яловичини і свинячих ніжок - фото крок 1
Ніжки ретельно промиваємо, шкребти ножем, якщо потрібно. Замочуємо в холодній воді на 2 годину, після чого промиваємо ще раз. Складаємо все м'ясо в каструлю, заливаємо холодною водою, кип'ятимо на повільному вогні, видаляючи піну.
холодець з яловичини і свинячих ніжок - фото крок 2
Зливаємо воду. Промиваємо м'ясо і каструлю, в якій воно варилося. Знову заливаємо його водою, заливаємо на 6-7 см водою, кип'ятимо на середньому вогні. Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо цибулю і варимо 2 годину.
холодець з яловичини і свинячих ніжок - фото крок 3
Витягуємо яловиче м'ясо і розбираємо його на волокна. Бульйон продовжуємо варити ще 3 години на самому мінімальному вогні.
холодець з яловичини і свинячих ніжок - фото крок 4
Тепер потрібно витягти ніжки, розібрати їх на волокна і розкласти по формах. Бульйон пропустити через сито, додати лаврове листя, чорний перець, часник, сіль за смаком. Варити ще 40 хвилин. Заливаємо м'ясо киплячим бульйоном.
холодець з яловичини і свинячих ніжок - фото крок 5
Повністю остудіть форми з м'ясом, після чого помістіть в холодильник для застигання на всю ніч. Вранці вас чекає готовий холодець. Смачного!

Схожі рецепти