Рецепт Холодець з яловичих ніжок фото

Холодець з яловичих ніжок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Холодець
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Рецепт холодцю з яловичих ніжок я знайшла в великої радянської кулінарній книзі. Готується холодець дуже просто і виходить смачним.

Опис приготування:

1. Два кілограми яловичих ніжок піде на п'ять літрів води. Розрубати ніжки, відокремте м'ясо від кісток, викладіть в каструлю разом з чищених ріпчастою цибулею (можете розрізати його на половинки або четвертинки) і залийте водою. Вариться бульйон з яловичих ніжок близько 9 годин. Спочатку на середньому вогні, потім на повільному. Головне, не дати бульйону вирувати або кипіти. В такому випадку бульйон виходить каламутним.

2. Коли бульйон готовий, мясо сварилось, дістаньте його з каструлі. Штам Бульйон. Від кісток відокремте залишилися м'ясо. Змішайте його з часником і перцем. Пропустіть через м'ясорубку або порубати ножем і перемішайте.

3. Розкладіть м'ясо по формам для холодцю.

4. Залийте бульйоном.

5. Поставте в холодильник до повного застигання, мінімум на 4 годину.

Подавати холодець з яловичих ніжок добре з хріном і гірчицею. Але перед подачею обов'язково прикрасьте свіжою зеленню.

Смачного!

  • Яловичі ніжки - 2 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Горошки чорного перцю - 1 Чайна ложка
  • Пучок кропу - 1 штука (невеликий.)
1. Два кілограми яловичих ніжок піде на п'ять літрів води. Розрубати ніжки, відокремте м'ясо від кісток, викладіть в каструлю разом з чищених ріпчастою цибулею (можете розрізати його на половинки або четвертинки) і залийте водою. Вариться бульйон з яловичих ніжок близько 9 годин. Спочатку на середньому вогні, потім на повільному. Головне, не дати бульйону вирувати або кипіти. В такому випадку бульйон виходить каламутним.

2. Коли бульйон готовий, мясо сварилось, дістаньте його з каструлі. Штам Бульйон. Від кісток відокремте залишилися м'ясо. Змішайте його з часником і перцем. Пропустіть через м'ясорубку або порубати ножем і перемішайте.

3. Розкладіть м'ясо по формам для холодцю.

4. Залийте бульйоном.

5. Поставте в холодильник до повного застигання, мінімум на 4 годину.

Подавати холодець з яловичих ніжок добре з хріном і гірчицею. Але перед подачею обов'язково прикрасьте свіжою зеленню.

Смачного!

Схожі рецепти