Холодець з яловичих ніжок
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт холодцю з яловичих ніжок я знайшла в великої радянської кулінарній книзі. Готується холодець дуже просто і виходить смачним.
1. Два кілограми яловичих ніжок піде на п'ять літрів води. Розрубати ніжки, відокремте м'ясо від кісток, викладіть в каструлю разом з чищених ріпчастою цибулею (можете розрізати його на половинки або четвертинки) і залийте водою. Вариться бульйон з яловичих ніжок близько 9 годин. Спочатку на середньому вогні, потім на повільному. Головне, не дати бульйону вирувати або кипіти. В такому випадку бульйон виходить каламутним.
2. Коли бульйон готовий, мясо сварилось, дістаньте його з каструлі. Штам Бульйон. Від кісток відокремте залишилися м'ясо. Змішайте його з часником і перцем. Пропустіть через м'ясорубку або порубати ножем і перемішайте.
3. Розкладіть м'ясо по формам для холодцю.
4. Залийте бульйоном.
5. Поставте в холодильник до повного застигання, мінімум на 4 годину.
Подавати холодець з яловичих ніжок добре з хріном і гірчицею. Але перед подачею обов'язково прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!
- Яловичі ніжки - 2 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Часник - 3 зубчики
- Горошки чорного перцю - 1 Чайна ложка
- Пучок кропу - 1 штука (невеликий.)
2. Коли бульйон готовий, мясо сварилось, дістаньте його з каструлі. Штам Бульйон. Від кісток відокремте залишилися м'ясо. Змішайте його з часником і перцем. Пропустіть через м'ясорубку або порубати ножем і перемішайте.
3. Розкладіть м'ясо по формам для холодцю.
4. Залийте бульйоном.
5. Поставте в холодильник до повного застигання, мінімум на 4 годину.
Подавати холодець з яловичих ніжок добре з хріном і гірчицею. Але перед подачею обов'язково прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!