Рецепт Холодець з яловичих ніг фото

Холодець з яловичих ніг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Холодець
Кількість порцій: 8
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Холодець з яловичих ніг - смачне ситне блюдо і незмінне прикраси великих свят. Готувати його треба досить довго, але зате і насолоджуватися холодцем можна буде протягом декількох днів.

Опис приготування:

Як приготувати холодець з яловичих ніг?

1. Яловичі ноги вискобліте, розрубати на частини і замочіть в холодній воді як мінімум на три години.

2. Через три години ноги викладіть в глибоку каструлю, додайте очищені і промиті моркву, цибулину, корінь петрушки, лавровий лист, перець горошком.

3. Залийте інгредієнти для холодцю холодною водою і доведіть до кипіння. Постійно помішуйте і знімайте піну, поки не закипить.

4. Накрийте каструлю кришкою і варіть холодець на повільному вогні протягом 6, 5 годин.

5. З готового холодцю виберіть лавровий лист, зніміть жир.

6. М'ясо виберіть, відокремити від кісток, подрібніть ножем.

7. Штам Бульйон.

8. У м'ясо вичавити через прес часник, додайте сіль, перемішайте. Викладіть м'ясо в формочки.

9. Залийте м'ясо процідженим бульйоном.

10. Надсилайте формочки з холодцем в холодильник до застигання.

Холодець їх яловичих ніг готовий!

Смачного!


  • Яловичі ноги - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука (велика)
  • Морквина - 2 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний горошком - 5 штук
  • Вода - 4 L
Як приготувати холодець з яловичих ніг?

1. Яловичі ноги вискобліте, розрубати на частини і замочіть в холодній воді як мінімум на три години.

2. Через три години ноги викладіть в глибоку каструлю, додайте очищені і промиті моркву, цибулину, корінь петрушки, лавровий лист, перець горошком.

3. Залийте інгредієнти для холодцю холодною водою і доведіть до кипіння. Постійно помішуйте і знімайте піну, поки не закипить.

4. Накрийте каструлю кришкою і варіть холодець на повільному вогні протягом 6, 5 годин.

5. З готового холодцю виберіть лавровий лист, зніміть жир.

6. М'ясо виберіть, відокремити від кісток, подрібніть ножем.

7. Штам Бульйон.

8. У м'ясо вичавити через прес часник, додайте сіль, перемішайте. Викладіть м'ясо в формочки.

9. Залийте м'ясо процідженим бульйоном.

10. Надсилайте формочки з холодцем в холодильник до застигання.

Холодець їх яловичих ніг готовий!

Смачного!

Схожі рецепти