Холодець з яловичих ніг
(покроковий рецепт з фото)
Холодець з яловичих ніг - смачне ситне блюдо і незмінне прикраси великих свят. Готувати його треба досить довго, але зате і насолоджуватися холодцем можна буде протягом декількох днів.
Як приготувати холодець з яловичих ніг?
1. Яловичі ноги вискобліте, розрубати на частини і замочіть в холодній воді як мінімум на три години.
2. Через три години ноги викладіть в глибоку каструлю, додайте очищені і промиті моркву, цибулину, корінь петрушки, лавровий лист, перець горошком.
3. Залийте інгредієнти для холодцю холодною водою і доведіть до кипіння. Постійно помішуйте і знімайте піну, поки не закипить.
4. Накрийте каструлю кришкою і варіть холодець на повільному вогні протягом 6, 5 годин.
5. З готового холодцю виберіть лавровий лист, зніміть жир.
6. М'ясо виберіть, відокремити від кісток, подрібніть ножем.
7. Штам Бульйон.
8. У м'ясо вичавити через прес часник, додайте сіль, перемішайте. Викладіть м'ясо в формочки.
9. Залийте м'ясо процідженим бульйоном.
10. Надсилайте формочки з холодцем в холодильник до застигання.
Холодець їх яловичих ніг готовий!
Смачного!
- Яловичі ноги - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Морквина - 2 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Корінь петрушки - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Вода - 4 L
1. Яловичі ноги вискобліте, розрубати на частини і замочіть в холодній воді як мінімум на три години.
2. Через три години ноги викладіть в глибоку каструлю, додайте очищені і промиті моркву, цибулину, корінь петрушки, лавровий лист, перець горошком.
3. Залийте інгредієнти для холодцю холодною водою і доведіть до кипіння. Постійно помішуйте і знімайте піну, поки не закипить.
4. Накрийте каструлю кришкою і варіть холодець на повільному вогні протягом 6, 5 годин.
5. З готового холодцю виберіть лавровий лист, зніміть жир.
6. М'ясо виберіть, відокремити від кісток, подрібніть ножем.
7. Штам Бульйон.
8. У м'ясо вичавити через прес часник, додайте сіль, перемішайте. Викладіть м'ясо в формочки.
9. Залийте м'ясо процідженим бульйоном.
10. Надсилайте формочки з холодцем в холодильник до застигання.
Холодець їх яловичих ніг готовий!
Смачного!