Дієтичний холодець
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати дієтичний холодець в домашніх умовах? Звичайно ж потрібно використовувати куряче м'ясо і витратити трохи свого часу на варіння ароматного бульйону. Смачна закуска на свята!
Приготуємо дієтичний холодець в домашніх умовах. Для цієї страви краще всього використовувати курячі стегенця або крильця, з них виходить чудовий, наваристий бульйон. Готовий холодець слід зберігати тільки в холодильнику, щоб він не втрачав необхідну "форму" . Хай щастить!
- Куряче м'ясо - 1 кілограм
- Морква - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 70 грам
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець горошком - 3 грами
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Часник - 25 грам
- Петрушка - 3 штуки (гілочки)
- Желатин - 30 грам
- Вода - 3 L
Курку (стегенця або крильця) промиваємо і кладемо в каструлю, заливаємо водою. Також кладемо промитий цибулю в лушпинні, лавровий лист і перець горошком. Кип'ятимо бульйон на середньому вогні, видаляючи піну. Через 5 хвилин солимо і кладемо цілу, промиту моркву. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити під кришкою ще 1, 5 годин.
Через 15 хвилин, після закипання витягаємо морква і нарізаємо її кільцями і ще раз навпіл.
У склянку холодної води засипаємо желатин. З 30 хвилин.
Зварене м'ясо курки розбираємо на шматочки і викладаємо в широку ємність для холодцю. Зверху розкладаємо шматочки моркви. Часник пропускаємо через прес і викладаємо зверху.
Бульйон процідіть і змішайте з желатином, поверніть на вогонь і дайте желатину повністю розчиниться. Отриманою рідиною заливаємо курку, присипаємо подрібненою петрушкою. Охолоджуємо, а потім ставимо холодець в холодильник на 10 годин, до повного охолодження.
Готово! Смачного!