Холодець «Балет»
(покроковий рецепт з фото)
Холодець - улюблене блюдо наших з вами співвітчизників, яке ще часто називають "заливним" . Холодець є практично обов'язковим до приготування у свята і не тільки.
Розповідь про те, як приготувати холодець "балет", ви знайдете в цьому рецепті. Порадуйте своїх близьких справжнім, споконвічно російським блюдом. Воно прикрасить ваш стіл в будь-які свята.
- Свиняча гомілку або ніжка - 1 штука
- Рулька свиняча - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 10 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець чорний горошок - 10 штук
Самий смачних холодець виходить, якщо використовувати різні види м'яса. Тому можна брати індичину, курятину, яловичину, баранину, свинину. М'ясо вимийте і залиште на ніч у холодній воді.
На наступний день м'ясо знову промиваємо і кладемо в десятилітрову каструлю. Заливаємо водою і варимо на самому мінімальному вогні вісім годин. Чим більше вариться холодець - тим краще. В кінці додаємо спеції, солимо, кидаємо очищені цибулини і роздавлений часник.
Остудіть холодець, злийте бульйон в окрему ємність. М'ясо дістаньте з каструлі, видаліть з нього всі кістки. Якщо необхідно, порубати м'ясо ножем.
Бульйон процідіть через марлю або дрібне сито.
Розкладіть м'ясо по скляних судочки або мисочка, залийте його бульйоном. Залиште холодець в холодильнику до тих пір, поки він повністю не застигне. Подавайте, прикрасивши зеленню, з хроном та гірчицею.