Холодець яловичий
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто не уявляє жодне застілля без традиційної російської закуски. Сьогодні я розповім вам, як приготувати яловичий холодець просто і дуже смачно. Ваша свекруха буде в захваті!
Не дивлячись на копіткість приготування холодцю, готувати його легко і просто. Він виходить дуже смачним і поживним. Холодець є затребуваною закускою на будь-якому столі, будь то обідній або святковий. Важливо відмітити, що корінь петрушки можна замінити на корінь пастернаку або селери. Подавайте холодець з хроном або гірчицею. Смачного!
- Яловича гомілка - 2 штуки
- М'якоть яловича - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Часник головка - 1 штука
- Селера (гілочки) - 3-4 штук
- Петрушка (гілочки) - 3-4 штук
- Чорний перець горошком - За смаком
- Запашний перець горошком - За смаком
- Сіль і мелений перець - За смаком
1
Яловичі гомілки помийте, покладіть у велику каструлю і залийте 5 літрами води. Поставте на вогонь, а після закипання зніміть піну і зменшіть вогонь до слабкого кипіння. Потім додайте цибулю, морква, нарізаний корінь петрушки і листя селери, варите 3-4 години без кришки.
2
Яловичу м'якоть нарізати шматками і залийте окропом на 3-5 хвилин, потім злийте воду. Надішліть м'ясо каструлю до гомілок і продовжуйте варити до готовності. Для 30 хвилин до закінчення варіння посоліть бульйон.
3
Штам Бульйон, а м'ясо складіть в миску. М'ясо розділіть по волокнам і відокремте від кісток.
4
Розкладіть м'ясо по формам для застигання, додайте рубану петрушку.
5
Часник подрібніть і покладіть на серветку в друшляк рівним шаром. Зніміть з бульйону жир і ще раз підігрійте. Залийте бульйон в форми через часник і залиште остигати. Потім приберіть в холод.
6
Через кілька годин холодець застигне і його можна буде подавати на стіл. Смачного!