Антрекот яловичий
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий, апетитний і неймовірно смачний антрекот яловичий в домашніх умовах можна приготувати не гірше ресторанного, якщо дотримуватися кількох простих правил, описаних в цьому рецепті.
Цей рецепт приготування антрекота яловичого підійде як для гриля, так і для сковороди. Ступінь підсмажування можна контролювати часом приготування, а значить - в ваших силах зробити таке м'ясо, яке вам більше до смаку.
- Яловичина - 700-800 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. М'ясо потрібно вимити під проточною водою, потім добре обсушити паперовим рушником і залишити на деякий час.
2. Щоб антрекот яловичий в домашніх умовах не був занадто сухим, м'ясо повинно бути не дуже тонко нарізано. Кожен шматочок посолити за смаком і при бажанні присипати чорним перцем. Використовувати різні спеції в даному випадку не потрібно, доповнити смак м'ясо краще соусом при подачі.
3. За допомогою пензлика змастити м'ясо з усіх боків рослинним маслом і відправити на гриль або сковороду, попередньо добре розігріту.
4. З кожного боку шматочок м'яса потрібно смажити близько 3-5 хвилин, в залежності від бажаного результату. Важливо не пересушити м'ясо і не перевертати його туди-сюди.
5. Останнім штрихом буде обсмажування бочків. Це дуже простий рецепт антрекота яловичого, проте м'ясо виходить дійсно дивним. Доповнити блюдо можна абсолютно будь-які гарніром, овочами, соусом або подати до столу з скибочкою свіжого хліба, наприклад.