Антрекот з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Антрекот з яловичини - це м'ясо, взяте з міжреберної частини корови чи бика. Часто буває з кістками, але може бути і без, зазвичай дуже м'яке і соковите м'ясо. Готується антрекот легко і швидко.
Рецепт антрекота з яловичини я запозичив у своєї подруги, яка обожнює готувати все на сковороді-гриль. Одного разу ми пробували готувати антрекот на дачі, тобто на мангалі, і вийшло дуже навіть не погано. Якщо сказати по секрету, то краще Антрекот з яловичини дуже добре поєднується з картопляним пюре, свіжими овочами і червоним сухим вином. Готується антрекот всього 30 хвилин.
- Антрекот з яловичини - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець - - За смаком
Промиваємо наші шматочки м'яса, просушуємо. Видаляємо зайвий жир, плівочки. Можна видалити кістки.
Антрекоти солимо і перчимо.
Обсмажуємо м'ясо на дуже добре розігрітій сковороді-гриль або на сітці на вугіллі. Обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін, витрачаючи по 5-6 хвилин на кожну.
Повинен вийти червоний сік.
Готове м'ясо викладаємо на тарілку.
Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо його на сковорідку. Через кілька хвилин додаємо 100 мл вина.
Даємо провину практично повністю википіти.
Потім вливаємо бульйон і додаємо вершкового масла. Бульйон повинен наполовину википіти і припинитися в густий соус.
Антрекот подаємо з картопляним пюре і соусом. Приємного апетиту