Яловичий антрекот
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і ніжна яловичина з кров'яної м'якоттю (середній рідкісний) або гарненько просмажене (добре зроблено)… вибирати тільки вам. Розповідаю приголомшливий рецепт, як приготувати яловичий антрекот.
Антрек, як і будь-яку м'ясну страву, добре поєднується з будь-яким гарніром на вибір. Найпопулярніші - картопля, макаронні вироби, каша, овочі (свіжі або запечені). Паралельно можна зробити простий соус на основі вершків, томатів або жиру, що утворився від смаження антрекота.
- Яловичина - 900 грам (міжреберна частина без кістки)
- Соняшникова олія - За смаком
- Сухе біле вино - 50 мілілітрів
- Винний оцет - 50 мілілітрів
- Luk-salotų - 1 штука
- Естрада - 2 Ст. Ложки
- Жовток - 3 штуки
- Вершкове масло - 115 грам
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Картопля - За смаком (на гарнір)
- Сіль, перець - За смаком
1
Вимийте м'ясо і наріжте шматочками поперек волокон близько 3 сантиметрів в товщину кожен, потім натріть кожен шматочок сіллю і перцем з двох сторін.
2
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажуйте кожен шматочок по 10 хвилин (по 5 хвилин на одну сторону).
3
Перекладіть м'ясо на решітку і покрийте фольгою, залиште ще на 5 хвилин.
4
В сотейник налейте вино, оцет, додайте дрібно нарізану цибулю, естрагон і варіть все до зменшення в два рази. Отриману суміш процідіть через сито.
5
Вбийте жовтки в миску і влийте приготовлену суміш, збивайте на паровій бані до утворення густої маси, потім додайте по чайній ложці олії за раз (не викладати наступну ложку, поки все масло не розчинилося).
6
Приберіть миску з вогню після розчинення всього масла, влийте лимонний сік, додайте трохи солі і перцю.
7
Подавайте яловичий антрекот з картопляним гарніром і приготованим соусом.