Домашній холодець із яловичини і курки
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати вам, як можна приготувати домашній холодець із яловичини і курки, щоб він був прозорий і смачний. Він відмінно застигає, на свята то, що потрібно! дивимося!
Голяшка яловича - це нижня частина ноги яловичої туші, містить кріплення і сухожилля. Найчастіше холодець яловичий готують саме з яловичої гомілки через велику кількість м'яса і насиченого і концентрованого клейкими речовинами бульйону з нього. Довгий ловлення м'яса на слабкому вогні допомагає бульйону відмінно застигнути і тримати форму! А який чудовий смак має такий холодець, обов'язково спробуйте приготувати за моїм рецептом!
- Яловича гомілка - 1, 5-2 кілограма
- Курка - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок (для прикраси)
- Сіль, перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
Отже, для холодцю потрібна яловича голяшка, можна брати як нижню, так і верхню частину, одна курка і спеції. Вимийте все м'ясо і приступимо.
Покладіть все м'ясо в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Проваріть м'ясо кілька хвилин, можна трохи довше.
Тепер злийте повністю всю воду, вимийте каструлю і м'ясо.
Залийте повторно м'ясо чистої фільтрованої водою, доведіть до кипіння. Зменшіть максимально вогонь і млоїте м'ясо під кришкою 5 годин. Обов'язково знімайте пінку і зайвий жир, тоді холодець буде прозорим.
За годину до закінчення варіння покладіть цибулю, морква, спеції і сіль.
Видаліть спеції з бульйону, дістаньте цибулю та моркву (її можна використовувати для прикраси холодцю).
На дно форми покладіть зелень, морква.
Зверху шматочки яловичини і курки.
Залийте бульйоном і приберіть в холод на ніч. Вранці переверніть форму на плоску терелочку і готово! Щоб холодець швидко відійшов від стінок форми, її пару секунд потримайте над парою.
Можна оформити холодець і іншим способом, без перевертання. Для цього покладіть на дно тарілочки м'ясо, а зверху зелень і моркву.
Залийте прозорим бульйоном і приберіть в холод на ніч.
Мій холодець застиг вже через 2 годину, благодаря тонкому слою мяса. Він відмінно тримає форму, я просто перевернула його на блюдо і він легко відстав від форми. З наступаючим! !!