Холодець з яловичини, свинини і курки
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний холодець можна приготувати з яловичини, свинини і курки. Такий набір м'яса зробить блюдо ще більш святковим. Беріть на замітку мій рецепт!
Смачний м'ясний холодець - це улюблене блюдо в багатьох сім'ях. Приготуйте його з яловичини, свинини і курки - вийде відмінна холодна закуска. Завдяки свинячим ніжок і м'яса на кістці, бульйон відмінно застигає в холодильнику і страва виходить чудовим.
- Яловичина - 250 грам (скелет)
- Свинина - 250 грам (м'якоть)
- Ноги свинячі - 1 штука
- Курка - 250 штук (крила і ніжки)
- Морквина - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець горошком - 3-4 штук
- Вода - 2-2, 5 L
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування холодцю з яловичини, свинини і курки.
М'ясо промийте і залийте водою, поставте варитися на повільний вогонь.
Після закипання води, зніміть піну ложкою, підсолити бульйон за смаком і варіть холодець на тихому вогні 2 годину. Потім додайте спеції (лавровий лист і перець горошком) і овочі. Морквину очистіть від шкірки, а цибуля добре промийте разом з шкіркою. Варіть холодець зі спеціями і овочами ще 1 годину до повної готовності м'яса, щоб воно повністю відходило від кісток. Лук в лушпинні додасть бульйону золотистий апетитний колір.
Відокремте м'ясо від кісток, штам бульйону. Розкладіть м'ясо в контейнери або інші зручні ємності, залийте ароматним бульйоном. Поставте в холодильник на 3-4 години до повного застигання.
Смачного!