Холодець з курки і яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне м'ясне блюдо. Я розповім, як приготувати холодець з курки і яловичини в домашніх умовах так, щоб здивувати всіх своїм кулінарними шедевром. Спробуйте!
Холодець - дуже смачна закуска. Готується він, звичайно, довго, але я вважаю, що воно того варто. Холодець можна прикрашати, як вам завгодно. Наприклад, додайте трохи кукурудзи і горошку, можна додати зелень, петрушку або кріп, також можна додати шматочки болгарського перцю. Виходить дивовижно красиве блюдо. Готувати холодець за моїм рецептом дуже просто. Спробуйте.
- Курка - 1000 грам
- Яловичина - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль, спеції - За смаком
- Зелень - За смаком (по бажанню)
Залийте курку і яловичину водою так, щоб вона покривала все м'ясо. Варіть м'ясо в каструлі на повільному вогні приблизно 2-3 годину. Після чого додайте очищену моркву і цибулю (його можна не очищати, але обов'язково добре промити), часник і спеції, я брала кмин, сіль, перець. Варіть ще годину.
Після того, як бульйон буде готовий, трохи остудіть його і процідіть через кулінарне сито. Варені овочі та часник поріжте. М'ясо зніміть з кістки і пам'ятайте виделкою, щоб вийшли дрібні шматочки.
Покладіть м'ясо на дно форми для холодцю, прикрасьте його морквою, покладіть часник і кілька горошин перцю, можна прикрасити зеленню.
Залийте форму бульйоном, можна додати трохи оцту, якщо бульйон вийшов дуже каламутним. Дайте формі з холодцем охолонути, поставте його в холодильник на дві-три доби.