Холодець з яловичини і індички
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт смачного холодцю з індичатини і яловичини. Можна запропонувати в якості закуски на святковий стіл. Подача на ваш вибір, порційна або загальна.
Для приготування холодцю вибираємо м'ясо з хрящиками і кісточками. Саме хрящі роблять бульйон наваристим. Такий бульйон застигне при охолодженні, але буде не дуже щільним. Якщо готуєте в формі, в якій будете подавати, можна обійтися без желатину. Але, якщо плануєте приготувати в формі, а потім, дістати на блюдо, желатин потрібно обов'язково додати. Чим більше в м'ясі хрящиків, тим менше потрібно желатину. Готовий холодець подаємо з хріном.
- Яловичина - 500 грам
- Indyushatina - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець горошком - 5-7 штук
- Кардамон - 1 штука
- Сіль - 2 щіпки
- Вода - 2 L
- Желатин - 1 Ст. Ложка
Підготуємо інгредієнти.
М'ясо промиваємо і кладемо в холодну воду. Каструлю ставимо на вогонь. Перед закипанням з'явиться піна, яку потрібно прибрати. Готуємо м'ясо під кришкою на малому вогні близько години.
Далі, додаємо сіль, цибулю і моркву. Продовжуємо готувати ще 2 годину.
Коли м'ясо готове, додаємо перець горошком, лавровий лист і кардамон. Готуємо ще 10-15 хвилин і прибираємо каструлю з вогню.
Варену моркву нарізаємо тонкими пластинами. За допомогою форм для печива вирізаємо фігурки. Морква кладемо на дно форми.
М'ясо розберемо, видаляючи кісточки, хрящі і, якщо є, жир. Шматки м'яса нарізаємо впоперек волокон і викладаємо у форми.
Ложку желатину заливаємо теплою водою і залишаємо на 10 хвилин. Бульйон остудити до температури 70 градусів. У гарячий бульйон додаємо желатин і добре перемішуємо. Коли желатин розчиниться, проціджуємо бульйон через марлю і розливаємо його по формам. Відправляємо в холодильник мінімум на 3 годину (можна на ніч).
Готовий холодець викладаємо на плоске блюдо. Для цього потрібно форму накрити блюдом і перевернути догори дном. Холодець з яловичини і індичатини готовий. Смачного!