Рецепт Холодець з яловичини і індички фото

Холодець з яловичини і індички
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Індичка, Птах, Яловичина
Рецепти без шкоди
На вечерю, На святковий стіл
Холодець

Пропоную рецепт смачного холодцю з індичатини і яловичини. Можна запропонувати в якості закуски на святковий стіл. Подача на ваш вибір, порційна або загальна.

Для приготування холодцю вибираємо м'ясо з хрящиками і кісточками. Саме хрящі роблять бульйон наваристим. Такий бульйон застигне при охолодженні, але буде не дуже щільним. Якщо готуєте в формі, в якій будете подавати, можна обійтися без желатину. Але, якщо плануєте приготувати в формі, а потім, дістати на блюдо, желатин потрібно обов'язково додати. Чим більше в м'ясі хрящиків, тим менше потрібно желатину. Готовий холодець подаємо з хріном.

  • Яловичина - 500 грам
  • Indyushatina - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Перець горошком - 5-7 штук
  • Кардамон - 1 штука
  • Сіль - 2 щіпки
  • Вода - 2 L
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
холодець з яловичини і індички - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
холодець з яловичини і індички - фото крок 2
М'ясо промиваємо і кладемо в холодну воду. Каструлю ставимо на вогонь. Перед закипанням з'явиться піна, яку потрібно прибрати. Готуємо м'ясо під кришкою на малому вогні близько години.
холодець з яловичини і індички - фото крок 3
Далі, додаємо сіль, цибулю і моркву. Продовжуємо готувати ще 2 годину.
холодець з яловичини і індички - фото крок 4
Коли м'ясо готове, додаємо перець горошком, лавровий лист і кардамон. Готуємо ще 10-15 хвилин і прибираємо каструлю з вогню.
холодець з яловичини і індички - фото крок 5
Варену моркву нарізаємо тонкими пластинами. За допомогою форм для печива вирізаємо фігурки. Морква кладемо на дно форми.
холодець з яловичини і індички - фото крок 6
М'ясо розберемо, видаляючи кісточки, хрящі і, якщо є, жир. Шматки м'яса нарізаємо впоперек волокон і викладаємо у форми.
холодець з яловичини і індички - фото крок 7
Ложку желатину заливаємо теплою водою і залишаємо на 10 хвилин. Бульйон остудити до температури 70 градусів. У гарячий бульйон додаємо желатин і добре перемішуємо. Коли желатин розчиниться, проціджуємо бульйон через марлю і розливаємо його по формам. Відправляємо в холодильник мінімум на 3 годину (можна на ніч).
холодець з яловичини і індички - фото крок 8
Готовий холодець викладаємо на плоске блюдо. Для цього потрібно форму накрити блюдом і перевернути догори дном. Холодець з яловичини і індичатини готовий. Смачного!

Схожі рецепти