Холодець без желатину
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати холодець без желатину? Я розповім вам простий спосіб винахідливою і дуже смачною закуски. Спробуйте приготувати холодець без желатину у себе вдома, порадуйте рідних і близьких!
Холодець виглядає просто чудово. Його я готую без желатину, але з домашньої курочки, а вона дуже жирна, бульйон виходить дуже наваристий і тому добре застигає в холодильнику. Подавайте холодець зі шматочком хлібця і хріном. Можна посипати холодець свіжою зеленню. Готувати холодець можна для свята і просто на вечерю чи обід в колі сім'ї, смачного!
- Домашня курка - 1, 5 кілограма
- Часник - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 4 штуки
- Спеції - За смаком
- Яйце - За смаком
Вимийте і очистіть від шкірки морква, часник і цибулю. Просушіть їх. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння. Потім покладіть туди м'ясо і приправи і варіть приблизно 2-2, 5 годину. Потім додайте овочі, варіть ще приблизно 1 -1, 5 годину.
Після того, як бульйон буде готовий, процідіть його через сито, щоб відокремити від шматочків овочів і спецій. З решти цибулі та моркви можна зробити прикраса, а можна їх і не використовувати зовсім. Ще для прикраси можна використовувати зелень або варене яйце, але це за вашим бажанням. М'ясо зніміть з кістки і покладіть на дно форми, попередньо порізавши на дрібні шматочки.
Також викладіть у форму зелень, морква, варене яйце, порізане навпіл. Потім залийте форму бульйоном. І залиште в холодітьніке на 2-3 дня. Після цього дістаньте холодець з холодильника і дегустуйте.