Рецепт Желе з малини без желатину фото

Желе з малини без желатину
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Рецепти без шкоди
Для дітей , Десерт
Заготовки , Десерти , Желе
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Желе з малини без желатину - одне з найбільш смачних ласощів на світлі, готується воно гранично просто і виходить дуже ніжним по консистенції, до того ж, в ньому немає докучливих малинових кісточок.

Опис приготування:

Скажу вам чесно, у мене ніколи не виникає питання, що приготувати з цих ягід, тому що я завжди роблю желе з малини без желатину в домашніх умовах. Таке ласощі дійсно виходить неймовірно смачним і розходиться за лічені дні. Як я вже сказала в ньому немає кісточок, тому що після варіння ягід, ми виживаємо з них сік, а кісточки просто викидаємо. Особисто я завжди використовую тільки цей простий рецепт желе з малини без желатину, тому і вам його раджу, адже він перевірений мною особисто.

  • Сік малини - 1 літр
  • Цукор - 1 кілограм (на кожен літр соку до уваркі)
желе з малини без желатину - фото крок 1
Для початку ми акуратно промиваємо малину і відкидаємо ягоди на друшляк, потім викладаємо їх в каструлю (емальований).
желе з малини без желатину - фото крок 2
Далі заливаємо малину водою так, щоб вона накривала ягоди, але не піднімалася вище них, ставимо каструлю на вогонь.
желе з малини без желатину - фото крок 3
Варимо малину до тих пір, поки вона не розм'якшити.
желе з малини без желатину - фото крок 4
Отриману масу викладаємо в кілька разів складену марлю і залишаємо на якийсь час, поки не стече весь сік. Вимірюємо кількість отриманого соку, щоб знати, скільки буде потрібно цукру, і переливаємо його назад в каструлю, уварюємо сік в половину. Потім додаємо цукор, перемішуємо все і варимо масу до потрібної консистенції (не більше 20-30 хвилин).
желе з малини без желатину - фото крок 5
Желе буде готове тоді, коли його крапельки на тарілці будуть добре тримати форму і не будуть розповзатися. Тоді можна вимикати вогонь і розкладати желе по теплих сухим банкам, закривати їх кришками. Зберігається желе досить довго в прохолодному і сухому місці.

Схожі рецепти