Желе з малини без желатину
(покроковий рецепт з фото)
Желе з малини без желатину - одне з найбільш смачних ласощів на світлі, готується воно гранично просто і виходить дуже ніжним по консистенції, до того ж, в ньому немає докучливих малинових кісточок.
Скажу вам чесно, у мене ніколи не виникає питання, що приготувати з цих ягід, тому що я завжди роблю желе з малини без желатину в домашніх умовах. Таке ласощі дійсно виходить неймовірно смачним і розходиться за лічені дні. Як я вже сказала в ньому немає кісточок, тому що після варіння ягід, ми виживаємо з них сік, а кісточки просто викидаємо. Особисто я завжди використовую тільки цей простий рецепт желе з малини без желатину, тому і вам його раджу, адже він перевірений мною особисто.
- Сік малини - 1 літр
- Цукор - 1 кілограм (на кожен літр соку до уваркі)
Для початку ми акуратно промиваємо малину і відкидаємо ягоди на друшляк, потім викладаємо їх в каструлю (емальований).
Далі заливаємо малину водою так, щоб вона накривала ягоди, але не піднімалася вище них, ставимо каструлю на вогонь.
Варимо малину до тих пір, поки вона не розм'якшити.
Отриману масу викладаємо в кілька разів складену марлю і залишаємо на якийсь час, поки не стече весь сік. Вимірюємо кількість отриманого соку, щоб знати, скільки буде потрібно цукру, і переливаємо його назад в каструлю, уварюємо сік в половину. Потім додаємо цукор, перемішуємо все і варимо масу до потрібної консистенції (не більше 20-30 хвилин).
Желе буде готове тоді, коли його крапельки на тарілці будуть добре тримати форму і не будуть розповзатися. Тоді можна вимикати вогонь і розкладати желе по теплих сухим банкам, закривати їх кришками. Зберігається желе досить довго в прохолодному і сухому місці.