Желе з желатину
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіше желе купити, звичайно. Але, виявляється, зовсім нескладно приготувати його самим в домашніх умовах. Так ви уникнете зайвих інгредієнтів і створите авторське желе улюбленого смаку і кольору!
Желе - відмінний легкий десерт. Його можна подати тисячею різними способами. Желе завжди буде виглядати відмінно! До того ж, якщо ви вирішили самостійно приготувати желе з желатину, то ви можете застосувати його і для прикраси фруктів на торті або в кошиках, наприклад. Для цього ще не застигле желе пензликом нанесіть на викладені в кошик з тіста фрукти.
Із зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів виходить 270 грам желе.
Як приготувати желе з желатину?
1. Промийте желатин в холодній воді і відкиньте на сито. Замочіть промитий желатин в восьми столових ложках кип'яченої води на дві години. Він повинен набрякнути.
2. Коли желатин набубнявіє, перекладіть його в каструльку, додайте цукор і розведену в столовій ложці кип'яченої води лимонну кислоту. Все перемішайте і відправляйте на плиту. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
3. Під час кипіння утворюється накип або пінка, видаліть її шумівкою. Потім варите ще протягом трьох-п'яти хвилин і охолодіть до 60-40 градусів.
4. Після охолодження додайте фруктовий сік або вино, перемішайте. Якщо бажаєте, на цьому етапі можете додати харчові барвники.
5. Тепле желе розлийте по формах, можете додати ягоди або нарізані фрукти. Охолоджувати до охолодження в холодильнику.
Готове желе з желатину можна зберігати в холодильнику протягом трьох-чотирьох днів.
Смачного!
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Вода - 8 Ст. Ложок
- Фруктовий сік або вино - 4 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки (розчинити в столовій ложці води.)
Із зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів виходить 270 грам желе.
Як приготувати желе з желатину?
1. Промийте желатин в холодній воді і відкиньте на сито. Замочіть промитий желатин в восьми столових ложках кип'яченої води на дві години. Він повинен набрякнути.
2. Коли желатин набубнявіє, перекладіть його в каструльку, додайте цукор і розведену в столовій ложці кип'яченої води лимонну кислоту. Все перемішайте і відправляйте на плиту. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
3. Під час кипіння утворюється накип або пінка, видаліть її шумівкою. Потім варите ще протягом трьох-п'яти хвилин і охолодіть до 60-40 градусів.
4. Після охолодження додайте фруктовий сік або вино, перемішайте. Якщо бажаєте, на цьому етапі можете додати харчові барвники.
5. Тепле желе розлийте по формах, можете додати ягоди або нарізані фрукти. Охолоджувати до охолодження в холодильнику.
Готове желе з желатину можна зберігати в холодильнику протягом трьох-чотирьох днів.
Смачного!