Желе з яблук без желатину
(покроковий рецепт з фото)
З деяких ягід і фруктів можна приготувати желе навіть без додавання желатину, але ось яблука не відносяться до числа таких фруктів, однак у мене є один відмінний рецепт, і в ньому желатину немає.
Якщо ви належите до числа тих людей, які вважають за краще замінювати желатин агар-агаром або зовсім його не використовувати, то вам такий рецепт приготування желе з яблук без желатину повинен бути цікавий. Звичайно, консистенція у цього желе виходить не така густа, як при додаванні желирующих речовин, але все ж вона досить міцна і желе відмінно тримає форму. Мені і моїм рідним такі ласощі дуже подобається, а саме чудове в ньому то, що готувати желе з яблук без желатину в домашніх умовах можна цілий рік!
- Яблука - 450 грам (чиста вага)
- Цукор - 250 грам
- Вода - 250 мілілітрів
1. Підготуйте яблука, цукор і воду. Вимийте добре яблука, шкірку зрізати не потрібно, в ній багато пектину, видаліть тільки сердцевінкі. У мене вийшло 5 яблук без насіння - 440 г.
2. Поріжте яблука крупно, залийте водою і доведіть до кипіння, варите 30 хвилин на мінімальному вогні.
3. Відкиньте яблука на сито, придавите трохи товкачем, щоб максимально злити з них відвар.
4. Додайте цукор, Уваров сироп до густої консистенції.
5. Готове яблучне желе можна розлити по стерильним баночках і закатати. А можна охолодити і пробувати.
6. Я розлила по креманочкам і поставила на 2 години в холодильник. Желе за консистенцією не така щільна, як магазинне, але густе, завдяки пектину яблучного. Колір желе багато в чому залежить від сорту і кольору яблук.
7. Смачного!