Желе з вишні без желатину
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва не тільки дуже просте, але також шалено смачне і корисне! Готове желе можна вживати як у вигляді самостійного десерту, так і як добавку до випічки.
Для приготування желе вишню треба промити, очистити від кісточок будь-яким вам відомим методом і поставити на вогонь варити, додавши воду і цукор. Якщо у вас є спеціальний градусник для виміру температури - відмінно! Якщо ж у вас такого пристрою немає, то доведеться занурювати ложку в варення і капати на тарілочку. Як тільки крапелька буде щільно застигати і не розтікатися по тарілці, можна закруглятися. Удачі в приготуванні!
- Вишня - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1/4 склянки
Для початку 3 рази промийте вишню в холодній воді. Після належить відокремити ягоди від кісточок. У мене немає спеціального пристрою, тому я придумала як спростити собі цю процедуру.
Простий конус для прикраси десертів відмінно працює! Просто притримуйте вишню на конусі та натисніть вниз.
Цей метод добре працює для желе або варення. Але якщо ви хочете прикрасити ягодами торт, то краще використовувати спеціальні скріпки.
Після того, як ви відокремили вишню від кісточок, у вас повинно залишитися приблизно 1, 35 кг ягід.
І багато кісточок, і стеблинок…
Тепер покладіть вишню в каструлю і додайте приблизно 30 мл води.
Постійно перемішуючи, доведіть до кипіння. Після додайте цукор і перемішайте доти, поки він повністю не розчиниться. Додайте лимонний сік.
Далі варіть, часто помішуючи. Коли температура на спеціальному кулінарному термометрі досягне 212-218 градусів, перемішуйте частіше. Я помітила, Що на 218 градусах воно перетворюється в густе желе.
Після розлийте желе по банкам. Наливайте його в гарячі банки, залишаючи 1/4 банки вільної. Закрийте банки кришками і поставте на водяну баню на 10 хвилин. Після вимкніть плиту та залиште банки ще на 5 хвилин.
Зніміть з водяної бані і дайте банкам охолонути.
Насолоджуйтесь желе з вашими улюбленими продуктами! Смачного!