Рецепт Желе з вишні без желатину фото

Желе з вишні без желатину
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Желатин , Вишня
Для дітей , На святковий стіл
Заготовки , Десерти , Желе
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ця страва не тільки дуже просте, але також шалено смачне і корисне! Готове желе можна вживати як у вигляді самостійного десерту, так і як добавку до випічки.

Опис приготування:

Для приготування желе вишню треба промити, очистити від кісточок будь-яким вам відомим методом і поставити на вогонь варити, додавши воду і цукор. Якщо у вас є спеціальний градусник для виміру температури - відмінно! Якщо ж у вас такого пристрою немає, то доведеться занурювати ложку в варення і капати на тарілочку. Як тільки крапелька буде щільно застигати і не розтікатися по тарілці, можна закруглятися. Удачі в приготуванні!

  • Вишня - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 1 Склянка
  • Лимонний сік - 1/4 склянки
желе з вишні без желатину - фото крок 1
Для початку 3 рази промийте вишню в холодній воді. Після належить відокремити ягоди від кісточок. У мене немає спеціального пристрою, тому я придумала як спростити собі цю процедуру.
желе з вишні без желатину - фото крок 2
Простий конус для прикраси десертів відмінно працює! Просто притримуйте вишню на конусі та натисніть вниз.
желе з вишні без желатину - фото крок 3
Цей метод добре працює для желе або варення. Але якщо ви хочете прикрасити ягодами торт, то краще використовувати спеціальні скріпки.
желе з вишні без желатину - фото крок 4
Після того, як ви відокремили вишню від кісточок, у вас повинно залишитися приблизно 1, 35 кг ягід.
желе з вишні без желатину - фото крок 5
І багато кісточок, і стеблинок…
желе з вишні без желатину - фото крок 6
Тепер покладіть вишню в каструлю і додайте приблизно 30 мл води.
желе з вишні без желатину - фото крок 7
Постійно перемішуючи, доведіть до кипіння. Після додайте цукор і перемішайте доти, поки він повністю не розчиниться. Додайте лимонний сік.
желе з вишні без желатину - фото крок 8
Далі варіть, часто помішуючи. Коли температура на спеціальному кулінарному термометрі досягне 212-218 градусів, перемішуйте частіше. Я помітила, Що на 218 градусах воно перетворюється в густе желе.
желе з вишні без желатину - фото крок 9
Після розлийте желе по банкам. Наливайте його в гарячі банки, залишаючи 1/4 банки вільної. Закрийте банки кришками і поставте на водяну баню на 10 хвилин. Після вимкніть плиту та залиште банки ще на 5 хвилин.
желе з вишні без желатину - фото крок 10
Зніміть з водяної бані і дайте банкам охолонути.
желе з вишні без желатину - фото крок 11
Насолоджуйтесь желе з вашими улюбленими продуктами! Смачного!

Схожі рецепти