Холодець курячий без желатину
(покроковий рецепт з фото)
Любіть холодець? Тоді обов'язково прочитайте рецепт, як приготувати холодець курячий без желатину. Робиться такий холодець просто, під силу навіть недосвідченої господині, але займає приготування трохи часу.
Для приготування холодцю можна використовувати абсолютне будь-яке м'ясо або змішувати декілька видів. Курка - найдоступніший і просте з приготування м'ясо. Для такого холодцю можна взяти будь-які частини тушки: наприклад, стегна, крила, гомілки, окосту. Холодець можна приготувати у великій формі або залити в маленькі і подавати порційно.
- Курка - 2 кілограма
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Випатрану курку поділяємо на невеликі шматочки і гарненько промиваємо. У велику каструлю закладаємо курку, заливаємо її холодною водою, щоб вона покривала її на 5 сантиметрів (приблизно 4 L). Відправляємо каструлю на вогонь.
2. Як тільки бульйон закипів, знімаємо з нього піну, зменшуємо вогонь до мінімуму, інакше бульйон буде каламутним. Варимо курку 3 годину, після чого моєму і чистимо цибулю і моркву, кладемо їх в бульйон. Чистим чеснок, відправляємо його в каструлю, солимо. Варимо ще 40 хвилин. Для 10 хвилин до закінчення кладемо лавровий лист і перець горошком. Знімаємо бульйон з вогню, дістаємо курку.
3. Отримані бульйон проціджуємо через сито. Остигнули шматочки курочки відокремлюємо від кістки і нарізаємо маленькими шматочками. У підготовлені форми кладемо м'ясо, заливаємо його бульйоном, чекаємо до охолодження і ставимо в холодильник на кілька годин.