Холодець курячий без желатину
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 7 г. 0 хв.
Любіть холодець? Тоді обов'язково прочитайте рецепт, як приготувати холодець курячий без желатину. Робиться такий холодець просто, під силу навіть недосвідченої господині, але займає приготування трохи часу.
Опис приготування:
Для приготування холодцю можна використовувати абсолютне будь-яке м'ясо або змішувати декілька видів. Курка - найдоступніший і просте з приготування м'ясо. Для такого холодцю можна взяти будь-які частини тушки: наприклад, стегна, крила, гомілки, окосту. Холодець можна приготувати у великій формі або залити в маленькі і подавати порційно.
- Курка - 2 кілограма
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Випатрану курку поділяємо на невеликі шматочки і гарненько промиваємо. У велику каструлю закладаємо курку, заливаємо її холодною водою, щоб вона покривала її на 5 сантиметрів (приблизно 4 L). Відправляємо каструлю на вогонь.
2. Як тільки бульйон закипів, знімаємо з нього піну, зменшуємо вогонь до мінімуму, інакше бульйон буде каламутним. Варимо курку 3 годину, після чого моєму і чистимо цибулю і моркву, кладемо їх в бульйон. Чистим чеснок, відправляємо його в каструлю, солимо. Варимо ще 40 хвилин. Для 10 хвилин до закінчення кладемо лавровий лист і перець горошком. Знімаємо бульйон з вогню, дістаємо курку.
3. Отримані бульйон проціджуємо через сито. Остигнули шматочки курочки відокремлюємо від кістки і нарізаємо маленькими шматочками. У підготовлені форми кладемо м'ясо, заливаємо його бульйоном, чекаємо до охолодження і ставимо в холодильник на кілька годин.