Холодець зі свинячих ніжок і індички
(покроковий рецепт з фото)
Холодець в нашій родині - це святкова їжа, яка дуже швидко йде зі столу. Найголовніше в приготуванні - взяти хороші свинячі ніжки, а ось доповнити можна будь-яким м'ясом, наприклад, індичкою.
Смачний холодець можна приготувати як в мультиварці, так і просто в каструлі на вогні. Плюс мультиварки в тому, що за нею не треба наглядати. Свинячу ніжку вибирайте такого розміру, щоб вона помістилася в чашу.
- Свинина - 1 кілограм
- Індичка - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Часник - 6-8 зубчиків
- Лавровий лист - 4-6 штук
- Перець горошком - 1 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Вода - 2, 5 L
Для приготування холодцю підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цибулю і моркву очистіть від шкірки і промийте.
Свинячу ніжку і м'ясо індички залийте холодною водою і залиште на кілька годин. Після цього ретельно промийте.
У чашу мультиварки складіть очищені цибулю і моркву. Додайте сіль, перець, трохи часнику і лавровий лист.
Складіть підготовлене м'ясо в чашу.
Залийте все холодною водою до максимально можливого рівня. Накрийте кришкою і включіть режим "гасіння" з 6 годин. За цей час відкривати мультиварку не рекомендується, так як під кришкою м'ясо буде готуватися під тиском, а бульйон вийде ситним і наваристим.
Після тривалого варіння м'ясо вийміть з чаші, видаліть кістки і розкладіть його по тарілках для холодцю. Бульйон процідіть і розлийте по тарілках. Додайте в кожну тарілку трохи часнику.
Поставте в холодильник на кілька годин, щоб холодець застиг.
Смачний і ароматний холодець готовий!
Смачного!