Рецепт Щавельнік фото

Щавельнік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , Щавель
Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 35 хв.

Дуже смачний весняний суп зі щавлем. Щавельнік часто готують на м'ясному або курячому бульйоні, але можна обмежиться тільки овочами асорті. Суп виходить ароматним і з легкою кислинкою.

Опис приготування:

Для приготування супу можна використовувати як свіжий, так і консервований щавель. Але необхідно враховувати, що щавель дає кислоту, тому краще покласти невеликий пучок, потім, якщо потрібно, додати ще.

  • Куряче філе - 200-300 грам
  • Картопля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 1 частина
  • Цибуля ріпчаста - 1 частина
  • Щавель - 1 пучок
  • Яйця - 2-3 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 2 щіпки
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 2 штуки
щавельнік - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
щавельнік - фото крок 2
Куряче філе нарізаємо невеликими шматками і кладемо в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і прибираємо піну. Далі, додаємо лавровий лист і сіль.
щавельнік - фото крок 3
Ріжемо дрібно цибулю. Морква нарізаємо трохи крупніше. Лук з морквою висипаємо в киплячий бульйон.
щавельнік - фото крок 4
Потім, додаємо картоплю і селера.
щавельнік - фото крок 5
За пару хвилин до готовності висипаємо в каструлю нарізаний щавель і додаємо пропущений через прес часник.
щавельнік - фото крок 6
Готовий щавельнік наливаємо в глибокі тарілки. Додаємо варене яйце і трохи чорного перцю. Щавельнік можна доповнити сметаною або сметанно-часниковим соусом.
Смачного!

Схожі рецепти