Листкові конвертики з лососем і бринзою
(покроковий рецепт з фото)
Ці листкові пиріжки стануть відмінним блюдом на обід або вечерю, а також можуть стати відмінною закускою до невеликого сімейного свята. А щоб їх приготувати, вам зовсім не треба бути досвідченим кулінаром.
Для приготування цих легких і дуже смачних слоек вам не треба бути гуру в кулінарії. Адже готувати цю страву ми будемо з готового листкового тіста, яке часто виручає в тих ситуаціях, коли треба щось спекти, а часу на замішування тіста немає. Інгредієнтів для начинки знадобиться мало, а листкові конвертики будуть дуже смачними, і їх можна подати до супу або бульйону в обід замість хліба або до чашечки солодкого вечірнього чаю. Готуємо!
- Листкове бездріжджове тісто - 150-200 грам
- Лосось - 70 грам (або будь-яка червона риба)
- Бринза - 150 грам
- Зелень кропу - 20 грам
1. Тісто для конвертиків розморозимо заздалегідь. Рибу краще брати не солону, а якщо такої не знайшлося, а пиріжків хочеться - вам доведеться вимочити бринзу в воді, щоб прибрати зайву сіль.
2. Підготуємо начинку. Подрібнюємо виделкою бринзу, дрібно порубати зелень і невеликими шматочками нарізаємо червону рибку.
3. У начинку можна додати чорний мелений перець або інші приправи за своїм смаком.
4. Ретельно розмішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися по начинці.
5. У мене тісто листове і кожен лист я розкочують, щоб він став квадратним. Розрізаємо розкачане тісто на 4 квадрата.
6. Викладаємо в центр начинку і формуємо конвертики, скріплюючи між собою куточки тесту, а потім ретельно защипуємо краю. Щоб тісто легко Защипуємо, злегка змастіть краю водою.
7. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20, до рум'янцю. Деко краще застелити пергаментом.
8. Начинка у слоек виходить дуже смачною і вони швидко з'їдаються