Піца з руколою і моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт піци з листочками руколи, моцарелою і помідором. Тісто для піци бездріжджове, готується швидко, добре запікається і відмінно поєднується з різними наповнювачами.
Таку піцу готувати легко і швидко. Смак руколи після духовки менш яскравий, і моцарелла, навпаки, набуває насичений смак. Тісто для піци можна приготувати з содою або без неї. Якщо додати соду основа виходить розсипчастою і більше кришиться. Без соди, шар тіста буде трохи твердіше, але теж смачно. Спробуйте обидва варіанти і вибирайте за смаком.
- Моцарелла - 200 грам
- Помідор - 1 штука
- Рукола - 1 пучок
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Йогурт натуральний - 3 Ст. Ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти для піци.
У миску насипаємо борошно, сіль і додаємо масло.
Потім, додаємо соду і по одній ложці натуральний йогурт або кефір, замішуємо тісто. Готове тісто залишаємо на 10 хвилин.
Тісто посипаємо борошном і розгортаємо тонкий коло на папері для випічки.
Листочки рукколи відокремлюємо від стеблинок і висипаємо на тісто.
Додаємо нарізаний тонко помідор.
Моцареллу тонко ріжемо і викладаємо зверху на помідори. Посипаємо піцу перцем і відправляємо в розігріту духовку на 5-7 хвилин. Запікаємо при температурі 200 градусів.
Піца з моцарелою готова, її можна доповнити свіжими листочками руколи. Смачного!