Піца з грибами та моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Особливість цієї піци в тому, що для неї не потрібно робити соус. Піца виходить дуже смачною. Переконайтеся і зробіть її самі за рецептом, як приготувати піцу з грибами та моцарелою.
Тісто для піци роблю самостійно. На це потрібен час. У вас вийде одна велика піца із зазначених інгредієнтів. Цю піцу не варто особливо зажарювати в духовці, досить, щоб пропеклася основа і розтанув сир. Подавайте її відразу після приготування. Така стане прекрасною альтернативою звичної для нас піці.
- Борошно - 5 склянок
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Тепла вода - 2, 5 склянки
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Сушені білі гриби - За смаком(1 жменю)
- Моцарелла - 50 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка - 1 штука (або базилік )
1. Змішайте борошно і сіль в одній мисці. В іншій мисці змішайте воду, цукор, потім додайте дріжджі і 4 столові ложки рослинної олії, залиште суміш на 20 хвилин.
2. Перелийте дріжджову суміш до борошна і солі, перемішайте і замісіть тісто (на це піде близько 7-10 хвилин).
3. Накрийте тісто рушником, залиште на 1, 5-2 годину.
4. Вимийте сушені гриби, наріжте їх крупно і змішайте з часником, нарізаним шматочками, і 2 ложками олії.
5. Дістаньте піднялося тісто з миски, викладіть на стіл, присипаний борошном. Качалкою або руками розтягніть тісто в пласт.
6. Викладіть поверх тесту суміш грибів і часнику, потім наріжте пластинками сир. Розподіліть його по тесту, сіль і poperčite.
7. Надішліть піцу в розігріту до 260 градусів духовку на 10 хвилин. Наріжте дрібно зелень, відразу посипте нею готову піцу.
8. Дістаньте деко з духовки. Відразу розріжте гарячу піцу гострим ножем.
9. Подавайте блюдо відразу після запікання.