Піца з куркою та моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю сир Моцарелла. Дуже вдячний італійцем за винахід такого приголомшливого сиру! Додаю його майже до всіх страв. Особливо, до піццам. Спробуйте.
Моцарелла по праву вважається самим ніжним сиром в світі. Вчені та медики стверджують, що якщо регулярно споживати цей сир, то можна помітно помолодіти, так і взагалі, процес старіння сповільнюється. Винайдено сир Моцарелла був в районі Італії під назвою Кампанія. Цей район межує з вулканом Везувій. Народ Кампанії вважається самим життєрадісним! можливо, енергію своєї радості вони передали своєму головному творінню - сиру моцарелла, і тепер він так любимо в усьому світі. Ну, що ж, приступимо до приготування. Почнемо, звичайно, з тіста.
1. У чашку вбийте два яйця, влийте тепле молоко і збийте все віночком.
2. Борошно бажано просіяти, тоді в тесті не буде грудочкою.
3. У просіяне борошно поступово додайте яєчну суміш з молоком. Замішуйте близько 10 хвилин.
4. Тісто зліпите в кульку. Покладіть в чашку, змащену оливковою олією, і залиште під рушником на п'ятнадцять хвилин.
5. Поки тісто "відпочиває", приготуємо курку. Наріжте куряче філе на маленькі шматочки і кожен обсмажте з усіх боків. Курка повинна бути повністю готова.
6. Відкладаємо курку в сторону. Тісто розкачати в форму млинця, товщиною в півсантиметра.
7. Деко покрийте пекарської папером, і акуратно викладіть на нього тісто.
8. Змастіть тісто томатним пюре. Викладіть курку, кільцями нарізані помідори.
9. Сир Моцарелла нарізаємо тонкими скибочками і рівномірно розкладаємо на піці.
10. Ставимо в духовку на 20 хвилин.
11. Готову піцу прикрашаємо рубаним базиліком.
От і все! Смачного.
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Томатне пюре - 3-4 Ст. Ложок
- Сир Моцарелла - 100 грам
- Базилік свіжий - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Помідор - 1 штука
- Куряче філе - 300 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Молоко - 0, 5-1 склянки
1. У чашку вбийте два яйця, влийте тепле молоко і збийте все віночком.
2. Борошно бажано просіяти, тоді в тесті не буде грудочкою.
3. У просіяне борошно поступово додайте яєчну суміш з молоком. Замішуйте близько 10 хвилин.
4. Тісто зліпите в кульку. Покладіть в чашку, змащену оливковою олією, і залиште під рушником на п'ятнадцять хвилин.
5. Поки тісто "відпочиває", приготуємо курку. Наріжте куряче філе на маленькі шматочки і кожен обсмажте з усіх боків. Курка повинна бути повністю готова.
6. Відкладаємо курку в сторону. Тісто розкачати в форму млинця, товщиною в півсантиметра.
7. Деко покрийте пекарської папером, і акуратно викладіть на нього тісто.
8. Змастіть тісто томатним пюре. Викладіть курку, кільцями нарізані помідори.
9. Сир Моцарелла нарізаємо тонкими скибочками і рівномірно розкладаємо на піці.
10. Ставимо в духовку на 20 хвилин.
11. Готову піцу прикрашаємо рубаним базиліком.
От і все! Смачного.