Піца з моцарелою і томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування італійської піци з дріжджового тіста з томатним соусом, базиліком, орегано, mocarelloj і пепероні.
Справжня італійська піца нікого не залишить байдужим!
- Борошна - 3 склянки
- Меду - 1/2 Ст. Ложки
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Пакет дріжджів - 1 штука
- Для соусу:томатного соусу - 240 грам
- Червоного перцю пластівцями - 1 щіпка
- Цукру - 1 щіпка
- Італійська приправа - 1/2 чайних ложки
- Базилік - 1/2 чайних ложки
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Начинки:пепероні - 25 скибочок
1. Попередньо розігріти духовку на самій низькій температурі. Коли нагріється, вимкнути вогонь і тримати дверцята закритою. У миску додати мед і 1 чашку гарячої води і розмішати. Засипати один пакет дріжджів на поверхню води. Дати постояти приблизно 5-6 хвилин.
2. Висипати 3 чашки борошна і сіль в кухонний комбайн. Включити його і поступово додати суміш дріжджів. Перемішати.
3. Окрему велику миску скропити оливковою олією і викласти в нього готове тісто у формі кулі. Накрити вологим кухонним рушником і поставити миску в нагріту духовку. Дати тісту піднятися протягом 1 годину 30 хвилин. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
4. Розкачати тісто і викласти на змащене маслом деко. Поставити тісто назад в теплу духовку, щоб воно піднялося вдруге.
5. Прибрати тісто з духовки і підігріти духовку до 220 градусів. Щоб приготувати соус, змішати всі інгредієнти в мисці.
6. Викласти начинку: перший ласка, пепероні, то я су mocarellu. Випікати піцу протягом 15-20 хвилин. Подавати в гарячому вигляді.