Філе сібаса з томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне і соковите філе сибаса дуже просто приготувати вдома. Обов'язково спробуйте це ніжне рибне блюдо.
На оливковій олії обсмажте часник і чилі. Потім покладіть до них помідори, соєвий соус і мед, протушкувати. Підсмажте філе сибаса з двох сторін. Потім подавайте до столу під соусом.
- Файл Sibasa - 8 штук
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Часник (подрібнений) - 2 зубчики (для соусу)
- Перець чилі червоний - 1 штука (для соусу, очищений від насіння і дрібно порізаний)
- Помідори - 400 грам (для соусу, консервовані без шкурки, дрібно порізані)
- Соус соєвий - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Мед - 2 чайних ложки (для соусу)
- Сіль - За смаком (для соусу)
- Чорний мелений перець - За смаком (для соусу)
Приготуйте соус. У великій сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть часник і чилі. Готуйте, помішуючи, близько 30 секунд.
Викладіть в сковороду помідори, доведіть масу до кипіння. Введіть соєвий соус і мед, посоліть і поперчіть за смаком. Гасіть соус близько 2-3 хвилин до легкого загустіння. Зніміть сковороду з плити, накрийте кришкою, щоб зберегти соус теплим.
Філе змастіть оливковою олією, посипте сіллю і перцем. Велику сковороду розігрійте на середньому вогні, викладіть філе, смажте його близько 2-3 хвилин з кожного боку.
Перекладіть смажену рибу на порційні тарілки, полийте соусом і подавайте з картопляним пюре (по бажанню).