Фарфалле з вершково-томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Паста-метелики, паста-бантики, назв у цієї пасти багато. Виглядає вона красиво і апетитно, особливо подобається дітям. Розповім про рецепт, як приготувати фарфалле з вершково-томатним соусом.
Соус можна зробити з готовою томатної пасти або томатного соусу з банки, якщо немає помідорів. Замість вершків можете використовувати сметану. Пасту відварити окремо, потім змішайте її з соусом. Подавайте блюдо гарячим, краще відразу ж. Смачно і ситно.
- Фарфалле - 2 склянки
- Куряче філе - 1 штука
- Помідори - 3-4 штук
- Часник - 1 зубчик
- Марсала - 1 Склянка
- Вершки - 0, 5 склянки
- Вода - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Пармезан тертий - 1/4 склянки
- Сушений базилік - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком

1. Вимийте помідори і наріжте їх невеликим кубиком.

2. Відваріть фарфалле в підсоленій воді, потім відкиньте на друшляк.

3. У сковороді розігрійте рослинну і вершкове масло. Наріжте філе невеликими шматочками і викладіть в сковороду. Обсмажте м'ясо до готовності, сіль і poperčite, перекладіть зі сковороди.

4. Сковороду поверніть на вогонь, додайте помідори і обсмажують їх близько 5 хвилин, додайте сіль і перець.

5. Додайте до помідорів борошно, вимкніть вогонь і влийте вино (марсала), вершки, воду.

6. Подрібніть часник, додайте його в сковороду і поверніть її на вогонь, готуйте пару хвилин. Викладіть куряче м'ясо і фарфалле, перемішайте.

7. Зніміть сковороду з вогню, додайте тертий сир і сушений базилік. Готову страву подавайте відразу.