Фарфалле з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Мало що зрівняється з пастою за швидкістю приготування. Кілька хвилин і обід готовий. Візьміть в пару до хорошим макаронів курячу грудку і насолодитеся соковитим ароматним блюдом! А для гарного настрою відваріть фарфалле - вони такі красиві, що прикрасять навіть саму скромну трапезу.
Вибирайте пасту правильно. Смачні макарони повинні бути з твердої пшениці і містити в складі білка не менше 10%. Варіть в просторій каструлі і обов'язково добре посоліть воду. Готові макарони не промивайте, досить відкинути їх на друшляк, дати стекти залишкам рідини і відразу розкласти по тарілках. Не лінуйтеся підігріти тарілки перед подачею - так блюдо буде ще смачніше!
- Фарфалле - 250 грам (суха вага)
- Куряча грудка - 1 штука (побільше)
- Лук-пориста - 1/2 штуки (біла частина)
- В'ялені томати - 4 штуки (разом з маслом)
- Томатна пасату - 200 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Розмарин - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка
- Чорний перець - За смаком
Продукти для страви.
Поставте воду для варіння фарфалле. Тут діє основний принцип-краще більше, чим менше. Відваріть макарони по інструкції, зазначеної на упаковці. Зелена цибуля наріжте товстими кружечками. Розігрійте оливкову олію в сотейнику і злегка обсмажте порей.
Додайте нарізану великими кубиками курячу грудку - краще без шкіри. Смажте, помішуючи, поки м'ясо не побілене.
Влейте в сотейник томатную пассату. Викладіть нарізані шматочками в'ялені помідори. Тушіте, поки курка не стане наскрізь матовою. Досить 5-6 хвилин, НЕ перетримуйте грудку.
Додайте прянощі і сухі трави, сіль за смаком, перемішайте і зніміть з вогню.
Розкладіть фарфалле по підігрітих тарілках - це важливий момент! Зверху викладіть курку разом з томатним соусом. Полийте зверху трохи маслом, в якому були в'ялені помідори або просто оливковою. Посипте стружкою пармезану і тут же подавайте.