Фарфалле з хлібними крихтами і часником
(покроковий рецепт з фото)
Фарфалле з хлібними крихтами і часником - ще один оригінальний спосіб приготування найпростішого італійського блюда - пасти. Рецепт авторський, не класичний, однак блюдо виходить прекрасним
Легенда свідчить, що блюдо фарфалле з хлібними крихтами і часником кілька століть тому було стравою італійських бідняків. Мовляв, хлібні крихти виконували роль дорогого пармезану. Так це чи ні - не знаю, проте можу точно сказати, що дешевизна страви ніяк не позначається на його смакових властивостях
- Паста фарфалле (метелики) - 350 грам
- Часник - 2 зубчики
- Перець чилі - 1 штука
- Хліб білий - 100 грам
- Оливкова олія / рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - - За смаком
- Помідори черрі - 10 штук
- Базилік зелений - 10 грам
Насамперед розкришимо наш хліб. Буде краще, якщо хліб взяти хліб не першої свіжості, з не надто м'якими крихтами.
Дрібно рубаємо часник.
Обсмажуємо в маслі часник і перець (цілком).
Як тільки кухня наповниться яскравими ароматами часнику, додаємо в сковороду хлібні крихти. Обсмажуємо до золотистого крихт, постійно помішуючи.
Пасту відварюємо до стану аль денте, зливаємо з них воду. Злегка солимо.
На порційну тарілку кладемо порцію пасти, зверху присипаємо хлібними крихтами, прикрашаємо свіжим базиліком і помідорами чері. Подаємо. Смачного!