Овочевий салат з хлібними чіпсами
(покроковий рецепт з фото)
Овочевий салат з хлібними чіпсами дуже популярний в Йорданії, Лівані та Ізраїлі. Родзинка салату - підсмажений лаваш, з якого нарізаються чіпси. Вони відмінно поєднуються з соусом і овочами.
Запікання лаваша в духовці сприяє тому, що чіпси виходять рівномірно подпеченний без смаження в олії (це великий плюс). Всі представлені інгредієнти в салаті ідеально доповнюють один одного, а соус і зелень роблять салат дуже ароматним і смачним. Цибуля краще використовувати червоний (він солодший і не такий гіркий, його навіть не потрібно маринувати).
- Лаваш - 1 склянок
- Свіжий огірок - 2 штук
- Редис - 5-7 штук
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 50 грам
- М'ята - 1 Пучков
- Петрушка - 1 Пучков
1. Візьміть лаваш, наріжте його на частини (квадратами середнього розміру). Використовувати можна навіть лаваш, який залишився після обіду або якому вже кілька днів.
2. Поки нарізає лаваш, розігрійте духовку, після чого викладіть лаваш на підготовлений лист і відправте в духовку на 10 хвилин. Потім остудіть отримані хлібні чіпси, а самі займіться овочами.
3. У глибокій мисці змішайте всі нарізані овочі (спосіб нарізки визначайте самі). Для естетичного вигляду разом зі звичайними помідорами можна використовувати і черрі, нарізані навпіл.
4. В окремому посуді змішайте лимонний сік, оливкова олія і спеції. Додайте трохи солі і дайте соусу постояти.
5. Наріжте зелень (м'яту і петрушку). Додайте в салат. Саме ця зелень додасть особливий аромат салату.
6. Додайте соус і зелень, змішайте салат, дайте йому 5 хвилин постояти і подавайте до столу. Постарайтеся не залишати його на потім, тому що він стече.