Рецепт Овочевий салат з хлібними чіпсами фото

Овочевий салат з хлібними чіпсами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Лаваш
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Салати

Овочевий салат з хлібними чіпсами дуже популярний в Йорданії, Лівані та Ізраїлі. Родзинка салату - підсмажений лаваш, з якого нарізаються чіпси. Вони відмінно поєднуються з соусом і овочами.

Запікання лаваша в духовці сприяє тому, що чіпси виходять рівномірно подпеченний без смаження в олії (це великий плюс). Всі представлені інгредієнти в салаті ідеально доповнюють один одного, а соус і зелень роблять салат дуже ароматним і смачним. Цибуля краще використовувати червоний (він солодший і не такий гіркий, його навіть не потрібно маринувати).

  • Лаваш - 1 склянок
  • Свіжий огірок - 2 штук
  • Редис - 5-7 штук
  • Помідори - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 50 грам
  • М'ята - 1 Пучков
  • Петрушка - 1 Пучков
овочевий салат з хлібними чіпсами - фото крок 1
1. Візьміть лаваш, наріжте його на частини (квадратами середнього розміру). Використовувати можна навіть лаваш, який залишився після обіду або якому вже кілька днів.
овочевий салат з хлібними чіпсами - фото крок 2
2. Поки нарізає лаваш, розігрійте духовку, після чого викладіть лаваш на підготовлений лист і відправте в духовку на 10 хвилин. Потім остудіть отримані хлібні чіпси, а самі займіться овочами.
овочевий салат з хлібними чіпсами - фото крок 3
3. У глибокій мисці змішайте всі нарізані овочі (спосіб нарізки визначайте самі). Для естетичного вигляду разом зі звичайними помідорами можна використовувати і черрі, нарізані навпіл.
овочевий салат з хлібними чіпсами - фото крок 4
4. В окремому посуді змішайте лимонний сік, оливкова олія і спеції. Додайте трохи солі і дайте соусу постояти.
овочевий салат з хлібними чіпсами - фото крок 5
5. Наріжте зелень (м'яту і петрушку). Додайте в салат. Саме ця зелень додасть особливий аромат салату.
овочевий салат з хлібними чіпсами - фото крок 6
6. Додайте соус і зелень, змішайте салат, дайте йому 5 хвилин постояти і подавайте до столу. Постарайтеся не залишати його на потім, тому що він стече.

Схожі рецепти