Салат з чіпсами «соняшник»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати салат з чіпсами "соняшник", мені знайомий вже давно. Вирішив його зробити напередодні всесвітнього жіночого свята. Смак готового блюда і його вигляд мені дуже сподобався, рекомендую!
Салатом у вигляді соняшника нікого вже не здивуєш, але цю мету я і не переслідував. Мені хотілося зробити просто смачний салат. Його роблять шарами або перемішують. Можна використовувати будь-які поєднання продуктів, наприклад, гриби, крабові палички, курку, кукурудзу, овочі (сирі і варені). Найголовніше - це прикрасити салат чіпсами, від цього і його назва.
- Яйця - 10 штук
- Морквина - 4 штуки
- Кукурудза - 420 грам
- Шинка - 400 грам
- Огірок - 1 штука
- Лук-Schnitt повідомив AFP - 1 пучок
- Чіпси - За смаком
- Майонез - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
1
Відварюю яйця і остуджують їх, потім відділяю білки від жовтків. Білки нарізаю дрібно, а жовтки подрібнюю в крихту. Відварюю моркву і очищаю.
2
Шинку (можна будь-яку варену ковбасу) нарізаю невеликими шматочками.
3
Огірок мою і нарізаю шматочками, морква чищу і мою, потім нарізаю. Мою і подрібнюю цибулю-шніт.
4
У великій мисці з'єдную все подрібнені інгредієнти, крім жовтка, додаю кукурудзу, попередньо злив воду.
5
Часник тру на дрібній тертці і відвалів сік, який додаю до майонезу, і перемішую.
6
Заправляю салат часниковим майонезом, за смаком солю і гарненько перемішую. Відправляю в холодильник на 10-20 хвилин.
7
Поділяю салат на 2 порції. Викладаю кожну частину на блюдо по центру і формую з нього коло, посипаю курячим жовтком і розкладаю чіпси, формуючи пелюстки соняшника.
8
Подаю салат відразу після приготування, щоб чіпси залишилися хрусткими. Смачного!