Фарфалле з песто
(покроковий рецепт з фото)
Фарфалле з песто - класика італійської кухні. Простий, але вельми витончений і красивий обід або вечерю, на приготування якого піде всього хвилин 20.
Фарфалле - це такі макарони у формі метеликів, які продаються в будь-якому поважному супермаркеті. Після приготування цієї страви фразеологізм "метелики в животі" набуває зовсім інший зміст Справді, Фарфалле з песто - це дуже просте, але в той же час смачне і цікаве поєднання, яке прекрасно підійде як для буденного, так і для святкового обіду або вечері.
- Фарфалле - 250 грам
- Пучок базиліка - 1 штука
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Тертий пармезан - 1/3 склянки
- Кедрові горішки - 1/4 склянки
- Сіль - - За смаком
Фарфалле відварюємо до готовності - так, як зазначено на упаковці.
У чашу блендера складаємо кедрові горішки, зелений базилік, часник і оливкове масло. Подрібнюємо до однорідності.
Отриману масу змішуємо з тертим сиром, солимо.
Змішуємо готові фарфалле з отриманим соусом і добре перемішуємо. При бажанні, можна скропити лимонним соком. Готово!