Петрушка морожена
(покроковий рецепт з фото)
Взимку якісну зелень і свіжі овочі складно знайти. Як смачний борщ із зеленню, але її не завжди можна собі дозволити. Залишається вихід - запастися зеленню з літа. Я пропоную її морозити, а не сушити.
Вам знадобиться петрушка, пакет або спеціальні невеликі форми для заморозки продуктів, паперові рушники і ніж.
- Петрушка свіжа - 3 пучка
Для приготування петрушки на зиму слід знати кілька правил. Замораживаемая зелень повинна бути сухою (без води). Після заморозки зелень слід весь час тримати в морозилці, не даючи утворюватися конденсату.
Отже, зелень петрушки вимити. Видалити жорсткі стебла.
Отже, зелень петрушки вимити. Видалити жорсткі стебла.
Паперовим рушником обсушіть зелень, видаливши краплі води. Гострим ножем подрібніть петрушку дрібно.
Знову промокніть паперовим рушником вже нарізану зелень.
Складіть в пакет і заморозьте. Зберігайте зелень в 2-3 пакетах тільки в морозилці. Коли вона вам стане потрібна, не дістаючи з морозилки, візьміть потрібну кількість зелені в тарілку, а решту залиште в морозилці. Так на пакеті з зеленню не утворюється лід і ваша зелень не набуде гіркуватий присмак.