Маринована петрушка
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, мариновану петрушку готують не багато, але також впевнена, що вона сподобається абсолютно всім. Таку петрушку можна подавати в якості закуски до м'яса або додавати в салати.
Маринована петрушка виходить просто неймовірно ароматною і смачною. З нею у вас точно вийде взимку відчути яскраве і соковите літо. Таку петрушку я додаю в різні овочеві салати і прикрашаю страви. Обов'язково спробуйте мій рецепт, як приготувати мариновану петрушку на зиму.
- Петрушка - 2 пучка
- Вода - 2 склянки
- Оцет столовий 9 % - 1/2 склянки
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лаврове листя - 2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Петрушку для маринування беріть найсвіжішу, яку знайдете.
Гарненько промийте петрушку під проточною водою, видаліть всі прив'янули і підсохлі листя.
Наріжте петрушку на смужки шириною 5-7 мм.
На дно чистих банок покладіть нарізаний часник і по лавровому листку.
Потім щільно викладіть петрушку в банки.
Підготуйте маринад. Для цього в невеликій каструльці змішайте воду і сіль, доведіть до кипіння, влийте оцет і через 30 секунд зніміть з вогню.
Залийте банки маринадом доверху.
Стеріллізуйте банки з петрушкою протягом 10 хвилин. Для цього банки встановіть в підходить за розміром каструльку, залийте воду, щоб вона доходила майже до обідка банок і кип'ятіть на середньому вогні.
Банки щільно закрийте металевими кришками і дочекайтеся повного остигання. Потім приберіть в темне прохолодне місце.