Баранина маринована і запечена в рукаві з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Баранина має специфічний смак і запах, тому її найчастіше готують з овочами асорті, пряними травами і спеціями. Такі сполучення не тільки поліпшать смак м'яса, але і зроблять саме блюдо корисніше.
М'ясо перед запіканням замарінуем з базиліком і часником, щоб аромат просяк м'ясо і воно вийшло смачніше. Баранина, приготована в рукаві, виходить м'якою і соковитою, так як овочі наповнюють її своєю вологою, а рукав для запікання утримує все соки всередині.
Готову страву доповнимо шматочками свіжого помідора або томатним соусом на свій смак.
- Баранина - 300-400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Базилік - 1 пучок
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Помідор - 1 штука
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти для приготування баранини.
Базилік ріжемо дрібно, додаємо до нього пропущений через прес часник.
Шматки баранини кладемо в миску, додаємо сіль, оливкова олія і базилік з часником. Все добре перемішуємо і залишаємо на пару годин маринуватися.
Підготуємо овочі. Чистимо цибулю і картоплю. Кабачок вибираємо невеликої або використовуємо половину великого. Всі овочі нарізаємо шматочками.
Мариновану баранину і овочі перекладаємо в рукав для запікання і перемішуємо. Відправляємо м'ясо з овочами в духовку приблизно на півтори години. Готуємо при температурі 180 градусів.
Баранину з овочами подаємо гарячою, посипавши меленим перцем. Помідори і листочки базиліка додаємо в уже готову страву. Смачного.