Рецепт Баранина маринована і запечена в рукаві з овочами фото

Баранина маринована і запечена в рукаві з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Овочі, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви в рукаві

Баранина має специфічний смак і запах, тому її найчастіше готують з овочами асорті, пряними травами і спеціями. Такі сполучення не тільки поліпшать смак м'яса, але і зроблять саме блюдо корисніше.

М'ясо перед запіканням замарінуем з базиліком і часником, щоб аромат просяк м'ясо і воно вийшло смачніше. Баранина, приготована в рукаві, виходить м'якою і соковитою, так як овочі наповнюють її своєю вологою, а рукав для запікання утримує все соки всередині.

Готову страву доповнимо шматочками свіжого помідора або томатним соусом на свій смак.

  • Баранина - 300-400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Базилік - 1 пучок
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Помідор - 1 штука
  • Чорний перець - 1 щіпка
баранина маринована і запечена в рукаві з овочами - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти для приготування баранини.
баранина маринована і запечена в рукаві з овочами - фото крок 2
Базилік ріжемо дрібно, додаємо до нього пропущений через прес часник.
баранина маринована і запечена в рукаві з овочами - фото крок 3
Шматки баранини кладемо в миску, додаємо сіль, оливкова олія і базилік з часником. Все добре перемішуємо і залишаємо на пару годин маринуватися.
баранина маринована і запечена в рукаві з овочами - фото крок 4
Підготуємо овочі. Чистимо цибулю і картоплю. Кабачок вибираємо невеликої або використовуємо половину великого. Всі овочі нарізаємо шматочками.
баранина маринована і запечена в рукаві з овочами - фото крок 5
Мариновану баранину і овочі перекладаємо в рукав для запікання і перемішуємо. Відправляємо м'ясо з овочами в духовку приблизно на півтори години. Готуємо при температурі 180 градусів.
баранина маринована і запечена в рукаві з овочами - фото крок 6
Баранину з овочами подаємо гарячою, посипавши меленим перцем. Помідори і листочки базиліка додаємо в уже готову страву. Смачного.

Схожі рецепти