Аджика на основі червоного перцю, морожена на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Аджика чудово підходить до м'яса і птиці, її додають в різні закуски і салати. На зиму аджику, як правило, консервують, але є ще один спосіб. Дивіться рецепт!
Аджика виходить смачною і ароматною. Взимку, розморозивши такий лоточок, відчуєте запах літа. І ще, пропорції можна коригувати на свій смак, але перцю має бути більше, ніж помідор, такий варіант смачніше і консистенція буде гущі.
- Перець червоний - 2 кілограма
- Помідор - 500 грам
- Часник - 10 зубчиків
- Перець гострий - 2-3 штук
- Базилік - 1 пучок
- Сіль - 1 чайних ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
Підготуємо овочі.
Перец чистим, видаляємо плодоніжки і насіння. Червоний перець і помідори пропускаємо через м'ясорубку.
Чистимо часник і прибираємо плодоніжки у гострого перцю. Часник з перцем також пропускаємо через м'ясорубку.
Додаємо в аджику базилік.
Додаємо сіль, цукор і все перемішуємо.
Аджику розкладаємо по лоточках і заморожуємо. Якщо хочете, можна заморозити аджику в маленьких формочках, частина. Готово. Вдалих заготовок!