Рецепт Аджика на основі червоного перцю, морожена на зиму фото

Аджика на основі червоного перцю, морожена на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки, Аджика, Гостре

Аджика чудово підходить до м'яса і птиці, її додають в різні закуски і салати. На зиму аджику, як правило, консервують, але є ще один спосіб. Дивіться рецепт!

Аджика виходить смачною і ароматною. Взимку, розморозивши такий лоточок, відчуєте запах літа. І ще, пропорції можна коригувати на свій смак, але перцю має бути більше, ніж помідор, такий варіант смачніше і консистенція буде гущі.

  • Перець червоний - 2 кілограма
  • Помідор - 500 грам
  • Часник - 10 зубчиків
  • Перець гострий - 2-3 штук
  • Базилік - 1 пучок
  • Сіль - 1 чайних ложок
  • Цукор - 1 Чайна ложка
аджика на основі червоного перцю, морожена на зиму - фото крок 1
Підготуємо овочі.
аджика на основі червоного перцю, морожена на зиму - фото крок 2
Перец чистим, видаляємо плодоніжки і насіння. Червоний перець і помідори пропускаємо через м'ясорубку.
аджика на основі червоного перцю, морожена на зиму - фото крок 3
Чистимо часник і прибираємо плодоніжки у гострого перцю. Часник з перцем також пропускаємо через м'ясорубку.
аджика на основі червоного перцю, морожена на зиму - фото крок 4
Додаємо в аджику базилік.
аджика на основі червоного перцю, морожена на зиму - фото крок 5
Додаємо сіль, цукор і все перемішуємо.
аджика на основі червоного перцю, морожена на зиму - фото крок 6
Аджику розкладаємо по лоточках і заморожуємо. Якщо хочете, можна заморозити аджику в маленьких формочках, частина. Готово. Вдалих заготовок!

Схожі рецепти