Рецепт Аджика без перцю на зиму фото

Аджика без перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гострий перець, Часник
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На природу, Корисний обід, Легка вечеря, Романтична вечеря, Святковий обід
Заготовки, Аджика

Чудовим доповненням до багатьох страв буде правильно підібраний соус. Аджика - дуже популярна приправа, яку готують багато господинь. Пропоную приготувати її за моїм рецептом.

Існує багато варіантів приготування аджики. Можна додавати різні спеції, болгарський перець, яблука, щоб отримати незвичайний смак і аромат. Але основний інгредієнт, завдяки якому цей соус називають аджикою - гострий перець і його класти потрібно обов'язково. Звичайно, регулюйте гостроту, в залежності від ваших смакових уподобань. У цьому рецепті хочу розповісти, як приготувати аджику без перцю на зиму. Цей соус не піддається термічній обробці, тому зберігає багато корисних речовин, але його потрібно зберігати тільки в холодильнику. Дуже легкий в приготуванні соус буде приємним доповненням до смаженого або запеченого м'яса, але також відмінно підійде в якості підливи до гарніру. Заготовте і ви на зиму кілька баночок аджики без перцю.

  • Помідори - 1 кілограм
  • Перець гострий - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/3 Ст. Ложки
аджика без перцю на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Помідори добре промийте.
аджика без перцю на зиму - фото крок 2
Помідори розрізати навпіл і видаліть всі зелені місця і пошкодження. Часник очистіть від шкірки. Гіркий перець розріжте і видаліть насіння.
аджика без перцю на зиму - фото крок 3
Пропустіть всі підготовлені інгредієнти через м'ясорубку.
аджика без перцю на зиму - фото крок 4
Підготовлену масу посоліть і додайте цукор. Добре розмішайте, щоб кристалики повністю розчинилися.
аджика без перцю на зиму - фото крок 5
Аджику заправте оцтом і ще раз перемішайте.
аджика без перцю на зиму - фото крок 6
Баночки невеликого обсягу добре помийте і простерилизуйте зручним для вас способом. Не забудьте прокип'ятити кришки, якими будите закривати аджику. Потім розкладіть готовий сирої соус в сухі стерилізовані банки і закупорьте підготовленими кришками. Готову аджику зберігайте тільки в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти