Аджика без перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Чудовим доповненням до багатьох страв буде правильно підібраний соус. Аджика - дуже популярна приправа, яку готують багато господинь. Пропоную приготувати її за моїм рецептом.
Існує багато варіантів приготування аджики. Можна додавати різні спеції, болгарський перець, яблука, щоб отримати незвичайний смак і аромат. Але основний інгредієнт, завдяки якому цей соус називають аджикою - гострий перець і його класти потрібно обов'язково. Звичайно, регулюйте гостроту, в залежності від ваших смакових уподобань. У цьому рецепті хочу розповісти, як приготувати аджику без перцю на зиму. Цей соус не піддається термічній обробці, тому зберігає багато корисних речовин, але його потрібно зберігати тільки в холодильнику. Дуже легкий в приготуванні соус буде приємним доповненням до смаженого або запеченого м'яса, але також відмінно підійде в якості підливи до гарніру. Заготовте і ви на зиму кілька баночок аджики без перцю.
- Помідори - 1 кілограм
- Перець гострий - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Оцет - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/3 Ст. Ложки