Рецепт Аджика без перцю на зиму фото

Аджика без перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гострий перець , Часник
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На природу , Корисний обід , Легка вечеря , Романтична вечеря , Святковий обід
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 30 хв.

Чудовим доповненням до багатьох страв буде правильно підібраний соус. Аджика - дуже популярна приправа, яку готують багато господинь. Пропоную приготувати її за моїм рецептом.

Опис приготування:

Існує багато варіантів приготування аджики. Можна додавати різні спеції, болгарський перець, яблука, щоб отримати незвичайний смак і аромат. Але основний інгредієнт, завдяки якому цей соус називають аджикою - гострий перець і його класти потрібно обов'язково. Звичайно, регулюйте гостроту, в залежності від ваших смакових уподобань. У цьому рецепті хочу розповісти, як приготувати аджику без перцю на зиму. Цей соус не піддається термічній обробці, тому зберігає багато корисних речовин, але його потрібно зберігати тільки в холодильнику. Дуже легкий в приготуванні соус буде приємним доповненням до смаженого або запеченого м'яса, але також відмінно підійде в якості підливи до гарніру. Заготовте і ви на зиму кілька баночок аджики без перцю.

  • Помідори - 1 кілограм
  • Перець гострий - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/3 Ст. Ложки
аджика без перцю на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Помідори добре промийте.
аджика без перцю на зиму - фото крок 2
Помідори розрізати навпіл і видаліть всі зелені місця і пошкодження. Часник очистіть від шкірки. Гіркий перець розріжте і видаліть насіння.
аджика без перцю на зиму - фото крок 3
Пропустіть всі підготовлені інгредієнти через м'ясорубку.
аджика без перцю на зиму - фото крок 4
Підготовлену масу посоліть і додайте цукор. Добре розмішайте, щоб кристалики повністю розчинилися.
аджика без перцю на зиму - фото крок 5
Аджику заправте оцтом і ще раз перемішайте.
аджика без перцю на зиму - фото крок 6
Баночки невеликого обсягу добре помийте і простерилизуйте зручним для вас способом. Не забудьте прокип'ятити кришки, якими будите закривати аджику. Потім розкладіть готовий сирої соус в сухі стерилізовані банки і закупорьте підготовленими кришками. Готову аджику зберігайте тільки в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти