Аджика з чилі перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі класичний рецепт аджики з чилі перцю на зиму. Тут дійсно немає нічого зайвого: соковиті томати, часник і перчик! Виходить дуже пікантно, адже ми ще й хрін додамо! смачно!
Така аджика з чилі перцю на зиму в домашніх умовах готується дуже просто, виходить аджика завжди соковитою, пікантною і запашної! До речі, якщо ви не зараховуєте себе до любителів гострого, можете зменшити кількість часнику і перцю чилі, але ось тільки тоді рекомендую проварити аджику, щоб краще зберігалася. Ну а якщо ви любите пекучу ароматну суміш під назвою аджика, розповідаю, як приготувати аджику з чилі перцю на зиму!
- Помідори - 500 грам
- Перець болгарський - 500 грам
- Хрін - 25 грам (свіжий корінь)
- Перець чилі - 4-5 штук
- Часник - 6 зубчиків
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
1. Болгарський перець і помідори перетираємо в пюре. Додамо сіль, перець і хміль-сунелі.
2. Тепер хрін подрібнити в блендері, домішуємо також до овочів.
3. Туди ж - подрібнені перець чилі і часник. Чим довше збираєтеся зберігати аджику, тим більше беріть хрону і перцю чилі.
4. Даємо овочам настоятися півгодини, поки ви будете стерилізувати банки. Потім закочує їх на зиму, як зазвичай. А частина залишаємо, щоб з'їсти відразу. Смачного!