Рецепт Аджика з чилі перцю на зиму фото

Аджика з чилі перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Гострий перець, Болгарський перець, Чилі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Заготовки, Аджика, Гостре

Вашій увазі класичний рецепт аджики з чилі перцю на зиму. Тут дійсно немає нічого зайвого: соковиті томати, часник і перчик! Виходить дуже пікантно, адже ми ще й хрін додамо! смачно!

Така аджика з чилі перцю на зиму в домашніх умовах готується дуже просто, виходить аджика завжди соковитою, пікантною і запашної! До речі, якщо ви не зараховуєте себе до любителів гострого, можете зменшити кількість часнику і перцю чилі, але ось тільки тоді рекомендую проварити аджику, щоб краще зберігалася. Ну а якщо ви любите пекучу ароматну суміш під назвою аджика, розповідаю, як приготувати аджику з чилі перцю на зиму!

  • Помідори - 500 грам
  • Перець болгарський - 500 грам
  • Хрін - 25 грам (свіжий корінь)
  • Перець чилі - 4-5 штук
  • Часник - 6 зубчиків
  • Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
аджика з чилі перцю на зиму - фото крок 1
1. Болгарський перець і помідори перетираємо в пюре. Додамо сіль, перець і хміль-сунелі.
аджика з чилі перцю на зиму - фото крок 2
2. Тепер хрін подрібнити в блендері, домішуємо також до овочів.
аджика з чилі перцю на зиму - фото крок 3
3. Туди ж - подрібнені перець чилі і часник. Чим довше збираєтеся зберігати аджику, тим більше беріть хрону і перцю чилі.
аджика з чилі перцю на зиму - фото крок 4
4. Даємо овочам настоятися півгодини, поки ви будете стерилізувати банки. Потім закочує їх на зиму, як зазвичай. А частина залишаємо, щоб з'їсти відразу. Смачного!

Схожі рецепти