Рецепт Варення з лука і перцю чилі фото

Варення з лука і перцю чилі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Цибуля
Літні
Заготовки , Гостре , Консервація , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це не варення в повному розумінні цього слова. Це скоріше соус: пряний, ароматний, ostrenьkiй. Відмінно підійде до м'яса і картоплі. Прекрасно зберігається без холодильника і стерилізації.

Опис приготування:

Кількість гострого перцю можете збільшити або зменшити на свій смак. В іншому ж, всі інгредієнти прекрасно підібрані і збалансовані. Рекомендую точно дотримуватися рецептуру!

  • Лук червоний - 1400 грам
  • Перець чилі - 4 штуки
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 2 щіпки
  • Чебрець - 1/2 чайних ложки
  • Гвоздика мелена - 1 щіпка
  • Вино червоне - 150 мілілітрів
  • Квітко - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 250 грам
варення з лука і перцю чилі - фото крок 1
1. Лук почистіть і наріжте не надто тонкими чверть - кільцями.
варення з лука і перцю чилі - фото крок 2
2. Чилі дрібно наріжте.
варення з лука і перцю чилі - фото крок 3
3. У прогріте масло зі спеціями покладіть цибулю і перець, обсмажуйте хвилин 10.
варення з лука і перцю чилі - фото крок 4
4. Додайте вино, цукор, гвоздику. Доведіть до кипіння, потім тушкуйте на маленькому вогні до випаровування рідини близько 30 хвилин.
варення з лука і перцю чилі - фото крок 5
5. Додайте квіттін, перемішайте і прогрійте 5 хвилин. Розкладіть по банкам. Стерилізація не потрібно.
варення з лука і перцю чилі - фото крок 6
6. Смачного!

Схожі рецепти