Варення з лука і перцю чилі
(покроковий рецепт з фото)
Це не варення в повному розумінні цього слова. Це скоріше соус: пряний, ароматний, ostrenьkiй. Відмінно підійде до м'яса і картоплі. Прекрасно зберігається без холодильника і стерилізації.
Кількість гострого перцю можете збільшити або зменшити на свій смак. В іншому ж, всі інгредієнти прекрасно підібрані і збалансовані. Рекомендую точно дотримуватися рецептуру!
- Лук червоний - 1400 грам
- Перець чилі - 4 штуки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 2 щіпки
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 1 щіпка
- Вино червоне - 150 мілілітрів
- Квітко - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 250 грам
1. Лук почистіть і наріжте не надто тонкими чверть - кільцями.
2. Чилі дрібно наріжте.
3. У прогріте масло зі спеціями покладіть цибулю і перець, обсмажуйте хвилин 10.
4. Додайте вино, цукор, гвоздику. Доведіть до кипіння, потім тушкуйте на маленькому вогні до випаровування рідини близько 30 хвилин.
5. Додайте квіттін, перемішайте і прогрійте 5 хвилин. Розкладіть по банкам. Стерилізація не потрібно.
6. Смачного!