Джем з лука і бекону
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування джему з смаженого бекону, лука, яблучного сидру і чебрецю.
Цей незвичайний джем ідеально поєднується з скибочкою багета, сиром Брі і тонко нарізаними залишками біфштекса. Його також добре додавати в смажену картоплю. Приготування цього джему займає деякий час, але ваше терпіння буде щедро винагороджена його приголомшливим смаком.
- Бекону - 4 скибочки
- Жовтої цибулі - 1, 8 кілограма
- Солі - 1 Ст. Ложка
- Гілочок чебрецю - 10 штук
- Чорного перцю - 2 чайних ложки
1. Нагріти велику сковороду на сильному вогні. Додати в сковороду смужки бекону і смажити до коричневого кольору. Викласти бекон на тарілку, залишивши розтоплений жир в сковороді.
2. Додати нарізану кільцями цибулю і сіль в сковороду. Зменшити вогонь до середнього, накрити сковорідку кришкою і смажити, поки цибуля не стане м'яким, близько 15 хвилин.
3. Нарізати бекон на шматочки і додати його і решту складових в каструлю. Готувати без кришки близько 1 годину, поки вся рідина практично повністю не випарується, час від часу помішуючи.
4. Зменшити вогонь до слабкого і готувати близько 10 хвилин до тих пір, поки цибуля не стане світло-коричневого кольору, помішуючи. Якщо цибуля виглядає занадто сухим, додати воду, по 1/4 склянки за раз. Зняти джем з вогню і дати охолонути.